Örebro härjas av våldtäktsmän

Så händer det igen. En stad drabbas av serievåldtäkter. Tjejer och kvinnor känner oro och är rädda för att gå ut på kvällar och nätter. De undviker att gå genom parker. De pratar i mobiler och tittar sig omkring medan hjärtat slår fort.

Polisen misstänker att det är två olika gärningsmän som ligger bakom attackerna. De har fortfarande inga misstänkta. 15 personer är inkopplade på fallet.

Manligt sexuellt våld hindrar tjejer och kvinnor att röra sig i sin egen stad. Deras rättigheter inskränks. Och det är tyvärr inte första gången. Förhoppningsvis ska polisen spåra upp gärningsmännen innan ytterligare tragedier ska inträffa. Och åklagare se till att de skyldiga straffas.

Hur länge ska det få hålla på innan våra folkvalda inser att vi måste göra allt vad vi kan för att förhindra att fler kvinnor drabbas av överfall och övergrepp.

Införandet av en samtyckesparagraf löser tyvärr inte problemen i Örebro. Men det löser huvuddelen av våldtäktsbrotten. För det är tyvärr så att de våldtagna vet vem gärningsmannen är i de flesta fall. Problemet är bara att den nuvarande lagen hjälper gärningsmännen att undkomma straff.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*