Sexköp, vänstertrafik och populism

Den rödgröna alliansen har dåliga opinionssiffror. Snabba åtgärder behövs för att Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, Peter Ericsson, Lars Ohly, Thomas Bodström, Claes Borgström m.fl. ska få nya jobb. Det är väl inget fel med det. Vi måste göra nåt åt massarbetslösheten.

Idag kan vi läsa att de rödgröna har enats om att straffet för sexköp ska höjas. Sexköp ska ha samma straffvärde som förberedelse till grov våldtäkt på barn. Anledningen till att straffet för sexköp ska höjas är

”Just i det här fallet så finns det en markering från samhället sida om hur allvarligt man ser på utnyttjande av kvinnor genom sexköp. Sexköpslagen är i grunden väldigt bra, men vi har också sett att den varken avskräcker tillräckligt mycket eller används tillräckligt mycket.” säger Lars Ohly till Svenska Dagbladet.

Hur resonerar Lars Ohly och de övriga rödgröna? Ska man höja straffet på andra lagar som inte används tillräckligt mycket och inte avskräcker tillräckligt mycket? Om så är fallet har jag har ett bättre förslag.

Vi har haft en lag mot förberedelse av grov våldtäkt på barn, groominglagen, i drygt ett år. Straffvärdet är mycket lågt. Maximalt fängelse i ett år om brottet är allvarligt. I normalfallet böter. Än så länge är lagen helt oanvänd. Ingen har mig veterligen dömts enligt lagen. Fler poliser borde kunna sättas i arbete för att skydda våra barn.

Är de rödgröna emot förberedelse av grov våldtäkt på barn? Finns det en anledning från samhällets sida att markera hur allvarligt man ser på våldtäkt på barn? Uppenbarligen inte. För då hade väl de rödgröna sagt det. Varför ska de rödgröna bry sig om barn? De har ju ändå ingen rösträtt.

Sexköpslagen var tänkt som en lag som skulle motverka mäns våld mot kvinnor. Tanken var också att den skulle öka jämställdheten. Inga undersökningar i världen visar att lagen haft den effekten. Trots det anses att lagen är en enorm framgång eftersom opinionsundersökningar visar att en stor majoritet av svenska folket, över 70 %, är för en lag mot sexköp. Det är alltså en fråga som är populär. Höja straffet för sexköp är populism.

Om man nu är så intresserad av att göra något som är populärt och har svenska folkets stöd. Varför inte göra något som är riktig vänsterpolitik. Och som har stöd av 82,9% av svenska folket i en folkomröstning. Varför inte införa vänstertrafik med vänsterstyrda bilar? Det är också unikt. Ingen annat land i världen än Sverige har kunnat hitta på nåt sånt. En given exportsuccé. Och det är säkerligen lika bra för att öka trafiksäkerheten som är sexköpslagen är att minska våldet mot kvinnor.

Ekologiska råvaror, milda kryddor och mycket ord

Populism? Javisst, men bara när vi själva vill, hörde jag nån säga. Tror att det var en skäggig kock som förberedde dagens rätt, en lättkryddad och lättsmält ratatouille.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *