Nya förhör i fallet Assange

Under de senaste veckorna har det varit relativt tyst runt våldtäktsanklagelserna mot Julian Assange. Åklagarna och polisen har hanterat fallet med sekretess. Det har gjort att de mest absurda spekulationerna på nätet har upphört.

Igår förekom en uppgift i Aftonbladet att förhör med vittnen förekommit. Vittnen som i sitt arbete varit i kontakt med både Julian Assange och en av kvinnorna bakom anmälan, AA. Vad polisen vill ta reda på är hur de ser på vad som har hänt. Polisen vill göra en grundlig utredning.

Vad jag vet är att AA har raderat uppgifter på nätet som tyder på att Julian inte är skyldig i alla fall till ett brott han anklagas för. Uppgifter som tyder på att det hela handlar om en sviken och förbannad kvinna som söker någon typ av hämnd.

Vad händer då på den tokigare delen av nätet när detta blir känt? Helt plötsligt översvämmas vi av nya konspirationsteorier. ”Julian är förföljd av två damer från SÄPO för USA vill tysta Wikileaks. Det hela leder in i det socialdemokratiska partiet där villiga personer gör vad de kan eftersom sossarna är USAs knähund”.

Spekulationerna på nätet visar återigen att många människor tror det de vill tro oberoende av fakta. Det spelar ingen roll hur verkligheten ser ut, de har redan sin bild klar. Lite som Sverigedemokraterna.

Långsamt kommer vi närmare slutet i denna affär. Men spekulationerna på nätet lär fortgå oberoende vad förundersökningen kommer underfund med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *