Fallet Assange: Uppgifter raderas om och om igen

En av de kvinnor som anmält Julian Assange är Anna Ardin. Hon ställde upp i valet till kommunfullmäktige för socialdemokraterna och är en offentligt person som bör granskas. Därför publicerar jag hennes namn.

Anna Ardin är kristen, feminist, socialdemokrat, djurrättsaktivist och motståndare mot abort från vänster. Och gotlänning. Hon har tidigare arbetat som jämställdhetsansvarig på Uppsala Universitets Studentkår. Ett arbete hon fick pris för. Nu jobbar hon på Broderskapsrörelsen och ”glöder för fred, solidaritet och rättvisa …. för ett rättvist, öppet och solidariskt samhälle”. På sin egen  blogg beskriver hon sig själv:

är statsvetare, kommunikatör, entreprenör och frilansskribent med särskilda kunskaper inom tro & politik, jämlikhetsfrågor, feminism och Latinamerika.

Lördagen den 14 augusti vid 14-tiden skriver hon på twitter.com/annaardin:

från annaardin.bloggy.se den 19 augusti

Tidigt på morgonen söndagen den 15 augusti skriver hon igen på Twitter:

från annaardin.bloggy.se den 19 augusti

I samband med att Anna Ardin polisanmäler Julian Assange den 20 augusti raderas dessa kommentarer på Anna Ardins Twitter. Varför? Mig veterligt är det inte vanligt att verkliga brottsoffer raderar bloggar, städar mobiler och försöker få vittnen att intyga något som inte är sant. Varför är det så viktigt att just dessa kommentarer raderas?

Om man vet att det ”anmälda övergreppet” ägde rum på natten mot lördagen den 14 augusti så blir det hela mer begripligt. Kommentarerna tyder i själva verket på att Anna Ardin verkligen gillade Julian och det inte hade förekommit något övergrepp 24 timmar innan. I kommentarerna kan man inte ana att Anna Ardin anser att Julian har en skev kvinnosyn och inte kan ta ett nej. Kommentarerna är mer ett försök av Anna Ardin att sola sig i glansen av Julian Assange. Varför skulle hon annars publicera dem på nätet? Kommentarerna på Twitter stämmer inte med Annas berättelse hos polisen den 20. Så hon raderar dem helt enkelt.

Bevis för att Anna Ardin döljer sanningen

I början på september noterar jag att Anna Ardin har två identiska mini-bloggar”. En på Twitter och en på Bloggy.se. Som det ser ut så läggs Anna Ardins kommentarer ut på båda bloggarna samtidigt. De kommentarer som raderats på Twitter återfinns väl synliga på annaardin.bloggy.se. Anna har missat att man måste radera varje blogg för sig. Otur.

För att kontrollera om Anna Ardin verkligen vill dölja Twitter-kommentarerna skriver jag en kommentar på Sara Gunneruds artikel ”Wikileakshjältar kan också göra puckade saker”. Edit 20 januari 2011. Sen jag skrev denna artikel har Rebellabloggen redigerats. Den nya versionen av ”Wikileakshjältar kan också göra puckade saker” hittar du här.Artikeln är publicerad på Rebellabloggen, en socialdemokratisk feministblogg där Anna Ardin medverkar och är web-ansvarig. I min kommentar berättar jag om de raderade Twitterkommentarerna. Efter 5 dagar, den 13 september, granskas min kommentar och den raderas direkt. Skriver då ytterligare en kommentar där jag talar om att man kan läsa de raderade kommentarerna på annaardin.bloggy.se. Min kommentar raderas direkt. Någon timme senare går hela Bloggy.se ned. När Bloggy.se åter öppnar vid 4-tiden på morgonen den 14 september är de raderade Twitter-kommentarerna också raderade på annaardin.bloggy.se

Nu är det inte så enkelt att radera på nätet som Anna Ardin tror. Google tar ”ögonblicksbilder” på hur olika webbsidor ser ut. En s.k. cache. Om man söker upp den cachade sidan för annaardin.bloggy.se så kan man se hur sidan såg ut den 19 augusti. (Om cachen försvinner klicka här. Cachen har försvunnit sen jag skrev detta) Sen kan man jämföra den sidan med hur annaardin.bloggy.se och twitter.com/annaardin ser ut.

Som vi kan se gör Anna Ardin vad hon kan för att dölja sina kommentarer. Kommentarer som tyder på att Julian Assange faktiskt är oskyldig till åtminstone ett av de ”övergrepp” han anklagas för. Det ser ut som om Anna Ardin gör vad hon kan för att få Julian Assange fälld. Genom att radera, förneka friande omständighet gör hon sig kanske skyldig till falsk tillvitelse.

Brottsbalken 15 kap, 7 § Den som, i annat fall än 6 § avser, hos åklagare, polismyndighet eller annan myndighet sanningslöst tillvitar annan brottslig gärning, föregiver besvärande omständighet eller förnekar friande eller mildrande omständighet, dömes, om myndigheten har att upptaga anmälan i sådan sak, för falsk tillvitelse till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader.

Fallet Assange blir riktigt ruskigt om vi tar in allt som har hänt i fallet. Den som vill läsa mer kan se denna artikel och denna artikel. Julian bor i Anna Ardins lägenhet från den 11 augusti till den 19-20 augusti. Under denna tid har Julian och Anna sex. Runt 18-19 augusti blir Anna uppringd av en kvinna som söker Julian. När Anna kommer underfund med att Julian också haft samtyckt sex med denna kvinna händer något. De två kvinnorna som båda är kristna och har kopplingar till Broderskapsrörelsen och var med på seminariet på Broderskapsrörelsen förstår direkt att Julian inte har några långsiktiga allvarliga avsikter med dem. De bestämmer sig efter samtal för att anmäla Julian Assange för sexuella övergrepp.

Det verkar ju tyckas konstigt att en kristen socialdemokratisk feminist använder sig av lagstiftning för att hämnas på en man som är ”otrogen”. När man läser om Anna Ardins inlägg om hämnd så är det inte längre konstigt. Det hela blir naturligt. Anna Ardin har under lång tid funderat på hur man ska hämnas på en man som dumpar en, är otrogen. När den andra kvinnan dök upp fick hon möjlighet att göra allvar av planen. Anna Ardin har planerat det hela bra. Hon har fått en annan kvinna att stå bakom våldtäktsanmälan. Ett fall av revenge-by-proxy. Och sen har fått hjälp av Claes Borgströms som gjort allt vad han kunnat för att försöka få Julian Assange åtalad ivrigt påhejad av feministbloggar.

Men sanningen kommer fram till slut. Annas perfekta ”Sjustegsmodell för laglig hämnd” misslyckades. En radering för lite. Och Google cache. Otur Anna. Otur. Herrens vägar äro outgrundliga.

Jag är mycket förvånad att kristna feministiska ”jämställda” kvinnor så kan dyrka en Wikileakshjälte att de gör allt vad de kan för att få honom i säng så fort de får chansen. Och sen, när de kommer underfund med att han inte är lika intresserad av dem som de i honom, går de till polisen och anklagar honom för våldtäkt. Det visar på ett extremt förakt för de kvinnor som är verkliga offer för manligt våld och sexuella övergrepp. Beteendet är oförsvarligt.

Om man i hjärtat bara är en groupie, varför inte bara försöka hålla tyst om det. Det är inget man ska sprida vare sig på nätet eller gå till polisen och berätta. Som det nu ser ut så är Anna Ardins noggrant planerade karaktärsmord och hämnd på Julian Assange inget annat än en självmordsbomb i foten. Lite oturligt för Anna att Google cache håller koll som en nätgud. Ska man radera, måste man radera ordentligt.

Det återstår nu bara att se vad förundersökningen kommit fram till. Enligt åklagarna:

Utredningen är långt framskriden och endast ett mindre antal utredningsåtgärder återstår att vidta före ett beslut.

Om det skulle visa sig att åklagarna kommer fram till att det handlar om falsk tillvitelse så kommer hundratusentals män, som påstår att de flesta anklagelser om våldtäkt är falska, få vatten på sin kvarn. Det kommer tyvärr också att medföra att det blir ännu mycket svårare för verkliga offer att få upprättelse. Det vore en katastrof.

Men denna historia kommer att föra något gott med sig. Vi kommer att förstå att bara för att man är  kristen, feminist, socialdemokrat, djurrättsaktivist och motståndare mot abort från vänster så betyder det inte att man är för lika värde för kvinnor och män.

382 reaktion på “Fallet Assange: Uppgifter raderas om och om igen

 1. Pingback: Tweets that mention Fallet Assange: Uppgifter raderas om och om igen | Samtycke Nu -- Topsy.com

  • Det finns tydligen någon driven kopplare/erska inom Broderskapsrörelsen, vars tjänster och kontakter dessa två pilska kvinnor har behov av att nyttja. Jag tycker man skall söka efter denne/a; finner man honom/henne kan det bli riktigt festlig snurr på cirkusen. (S)venska Kyrkan KAN! Inom Broderskapsrörelsen stöder vi varandras kättja!

 2. Bra inlägg.
  Däremot håller jag inte med dig om att ett åtal om falsk tillvitelse skulle förstöra för kvinnor som faktiskt blivit våldtagna.
  Min förhoppning är istället att det kan leda till att rättsväsendet lägger ned stor kraft på att förbättra hantering och utredning av sexbrott där ord står mot ord genom att förbättra utredares kompetens och att öka kraven på utredningarnas kvalitet innan de går till domstol samt att det är lösningen på problemet att få våldtäktsmän fällda som oskyldiga friade.
  Förbättringar som jag personligen är övertygad om inte skulle ske om en samtyckes-lag infördes eftersom denna lag tar bort fokus från utredning och bevisföring.
  Även med en samtyckes-lag så måste rättssäkerheten upprätthållas och effekten av en sådan lag kan mycket väl bli att osäkerheten ökar och att kvaliten minskar så pass mycket att färre fälls för detta brott.

 3. Jag ler ironiskt…Du skriver som om två saker vore oförenliga, två företeelser som för mig – som kvinna – hänger intimt samman:

  1. Att vara en groupie
  2. Att bli sexuellt påtvingad, tilltufsad, eventuellt värre

  Menar du ”Den som sig in i leken ger, får leken tåla” ”Den som tagit Fan i båten får ro han iland”?

  • Gunnel,

   Helt okay om man vill vara groupie. Om man väljer att ha sex med ”berömda personer” så är det också självklart helt okay. Men det innebär inte att man ”automatiskt har rätt till förlängning”. Ett samtycke till sex är ETT samtycke till sex. Det betyder inte samtycke för imorgon. Om du väljer att ha sex med mig idag och jag väljer samma är det för idag. Inte för imorgon. Att jag samtyckt med sex till dig betyder inte att jag samtyckt till sex med din kompis eller din kompis kompis. Det betyder inte heller att jag samtyckt till att bli piskad. Att jag samtyckt till sex med dig idag betyder inte att vi ska åka skidor tillsammans imorgon.

   Jag vet inte vad du har för groupieerfarenheter. Om det nu är så att för dig är det så att vara groupie och bli påtvingad sex hänger intimt ihop förstår jag inte varför du väljer att vara groupie när du vet att det betyder att bli påtvingad sex. Om du inte tycker om påtvingad sex. Möjligen är det så att en ”groupie” kan inbilla sig att erbjuda sin kropp till en berömd leder till äktenskap och långvarig relation. Men det ändrar lika förbannat inget. Samtycket till sex innebär inte annat än samtycke till sex.

   I Julian Assangefallet handlar det om samtyckt sex. Att Anna Ardin och Kvinna 2 hoppats, inbillat sig, drömde om att det handlade om en långsiktig relation är något helt annat. Det ingick inte i samtycket. I ett specifikt samtycke finns inget antaget underförstått samtycke för framtiden. I fallet Anna Ardin handlar det om att hon kände sig tilltufsad när hon kom underfund med att Julian också hade sex med en annan kvinna. Och det ändrar naturligtvis inte ett redan lämnat ”konsumerat” samtycke. Att Anna Ardins kommentarer tyder på att hon gillade Julian och att det inte förekom övergrepp stämmer inte med den ”polisanmälanbild” som Anna fabricerar 6 dagar senare. Därför raderar hon sina kommentarer.

   Om två personer har samtyckt sex i ett års tid och sen den ena är otrogen så ändras inte redan lämnade konsumerade samtycken. Det enda otroheten har inverkan på är framtida samtycken. Det är här många kvinnor (och även män) hamnar fel. Det samtyckta sexets konsekvenser blev inte som man hoppats (ville) och då anser man att man egentligen inte ville, dvs. att man inte lämnat samtycke.

   • Ojoj!
    Det är nog uppåt 45 år sedan jag prövade på att vara groupie 🙂 Vad jag pekade på var typen av relation – en uttalat assymetrisk relation. Mycken kvinnoerfarenhet tyder på att Stora Män inte brukar anstränga sig över hövan för att vara njutbara.

    §§§

    Hur VET du detta Göran?
    Du skrev”I fallet Anna Ardin handlar det om att hon kände sig tilltufsad när hon kom underfund med att Julian också hade sex med en annan kvinna. ”

    Om du inte VET…utan bara gör en deduktion…så tycker jag att du snackar skit. Vet du?

   • Assymetriska relationer finns överallt. En kvinna som gör en bröstförstoring och inbillar sig att hon genom förstoringen kommer att hitta en ny fantastisk man blir säkerligen besviken på läkaren som gjorde operationen om den nya fantastiska mannen inte dyker upp. Frågan som uppstår är det läkarens fel eller är det kvinnans inbillning det är fel på? Den bröstförstoring som kvinnan och läkaren samtyckt till har gjorts. Effekten av bröstförstoringen som kvinnan hoppades på uppstod inte. Är det läkarens fel? Var det så att det inte fanns ett samtycke om bröstförstoring? Eller är det helt enkelt så att kvinnan aldrig talade om vad hon egentligen ville? Att hitta en ny fantastisk man? Och om läkaren hade vetat om att kvinnan ville ha en ny man, hade han då opererat hennes bröst?

    När du provade på att vara groupie, vad var det egentligen du önskade dig? Blev du nöjd med resultatet? Och om du inte blev det, vems var felet?

    Så till deduktionen. Ja, jag snackar skit. Skulle förstås ha skrivit ”att hon kanske kände sig tilltufsad”. Point taken. OK?

    Jag vet inte vad Anna Ardin tänkte eller kände när hon fick veta att det fanns ytterligare en kvinna med i bilden. Det enda jag vet är att Anna har raderat uppgifter om hur hon kände sig under/efter kräftskivan som är efter det påstådda övergreppet. Dessa uppgifter har Anna själv, utan att blivit tvingad till det, publicerat på sin blogg. Dessa uppgifter har hon raderat då de uppenbarligen är i konflikt med hur hon såg på det inträffade sex dagar senare.

    Hur ser du på raderingen av uppgifterna? Är det en variant av ”assymetriska relationer”? Eller är det ett sätt att försöka dölja verkligheten? Ökar det Annas trovärdighet att ett övergrepp ägde rum 20-24 timmar innan kommentarerna eller minskar det hennes trovärdighet?

   • Det varken ökar eller minskar hennes trovärdighet i den första sakbeskrivningen till polisen. I mina ögon.

    Du glömmer att det ALDRIG är en anmälande kvinna som bestämmer brottsrubriceringen för förundersökningen. Det är åklagaren som gör – på basis av berättelsen.

    Du glömmer att det finns en (okänd) kvinna till med i bilden och att Assange här sägs ha utpekats för värre handlingar än mot AA. Min (sakligt helt ogrundade) tolkning är att när den andra kvinnan berättade sin upplevelse för AA framstod Julians erotiska agerande som 4-dubblat skitstövligt. Vad det nu bestod i ?- det vet ingen av oss ännu.

    En groupie brukar tåla och stå ut – för egen del. Eftersom man innerst inne vet att man är moraliskt medskyldig till solkigheterna. Men när fler kvinnor råkat illa ut börjar harmen svalla. Min (sakligt helt ogrundade) tolkning är att det inte alls handlar om svartsjuka och förlorade förhoppningar. Utan om ”styrka genom systerskap”, dvs. kvinnlig solidaritet.

    Julian Assange ser fin ut, drar ned applådåskor då han står på scen. En intressant man! De här kvinnorna är intellektuella. Intellektuell och politisk närhetsupplevelse, en frihetslängtan som berör oss starkt – får ofta en erotisk dimension. Man behöver inte vara groupie för att fångas av stämningen!
    Kvinnor med viss livserfarenhet brukar dock vara realister och veta att en internationell frihetshjälte är i princip omöjlig som make eller älskare. Men som ett äventyr…ja 🙂

    §§§

    Raderingarna och nedstängningarna visar kanske på att AA är medveten om vad hon kunde dra på sig av hat & smutskastning. Jag var inne på Flashback igår kväll *tvi* Tiotusentals paranoida inlägg – från upphetsade män. Åklagaren har också råkat illa ut. Vad tycks om denna etyl-indränkta epos- av klassisk typ, skickat av nic name O.Huddingen på Oscar Swartz blogg?

    ”Assange! Hur är det? Har den där som det tycks, försmådda kåta åklagarakärrngen inte fått nån viril Assangenkuk i sig på sistone? Suck! Det var väl detta årendet gällde.. Att få i sig ett riktigt sinnwerligt knull, en åklagarkärring som kanske inte upplevt denna livets höjdpunkt, en kuk med ett stånd som bara visss har.., en åklaarkärring som som inte fått så mycket själslig uppmuntran från sina närmaste mer än att bli kliad på ryggen och därfram en bit nedåt….., och så gär den där Assange och sätter på några fjantpullor, när det finns så många kåta kärringar som verkligen vill ge järnet för en trivsam själslig samvaro, himmelska knull och bvlir den där kåta åklagarkåärringen utan sexxxxxxdär. Inte ens en skärva av detta hhimmlelsak fär den kåta kärringen uppleva!!!!Pilla på fittan, lilla åklagarkärring. Detta måste vara bättre än ditt sjukliga suktande, vacjker som du är, men ….!”

    §§§

    Vågar du tänka tanken att AA redan innan detta hände fått en rad mejl och blogginlägg av denna typ? Det har de flesta kvinnliga nät-debattörer råkat ut för upprepade gånger. Också jag. Det är därför jag ofta skriver ut min ålder (62) och grå hår…för att släcka eventuella sjuka glödar *suck*

    Det finns saker som nästan bara kvinnor känner till Göran! Män vet också…om de vågar lyssna.

   • Gunnel, det är kul att du tar de mest nervärderade inläggen från flashback för att reflektera till detta. Det du proppagerar är inte svårt, jag som man själv ställer mig emot det han skriver på Flashback.

    För att komma till det relevanta så var det AA och SW (kvinna2) som sjävla läckt ut informationen till Expressen bla för att påtrycka skiten på Assagne. Dvs de gjorde samma sak som Flashback engång gjorde att på internet publisera män som än inte var dömda för olika brott. Jag var på den rättegången och den var inte vacker.

    Mycket i dessa två kvinnors historia är väldigt suspekt. Bla poängterar en av dom att Assagne skulle ha gjort hål på kondomen för att …. ja vem vet varför. Detta blir ju intressant när eventuellt de ska styrka detta. Så många hål i en historia som har bidragit till att en man nu är efterlyst i nästan 200 länder. Frågar du mig så är det här sinnesjukt rubbat att det har kunnat gå så här långt utan några som helst konkreta substanser.

   • Herre min je, Gunnel…jag undrade just var din i mitt tycke aningen skelögda syn på relationen mellan kvinnor och män kom ifrån, men när du nämnde flashback gick det upp en talgdank.

    Låt mig uttrycka det så här att om en klar minoritet av befolkningen kan sägas stå för vansinniga åsikter – rashygien, sexism, politisk extremism, hatbrott, med mera…så är denna minoritet klart överrepresenterad på vissa lokaliteter.

    Går jag in på Hells Angels klubbhus så får jag kanske konstatera att jag eventuellt går därifrån (eller bärs ut) med en förfärande syn på folket som finns där. Därmed inte sagt att jag bör anta att de är övermåttan representerade i samhället som helhet.

    Likheten med flashback är slående. Vill jag veta bästa sättet att knacka bög eller skaffa alibi inför brott så är flashback en god informationskälla. Annars ej.

    Sak samma kan man konstatera att assange enligt vad som är känt troligen har betett sig som en skitstövel. Och efter vad som är känt, så även troligen Anna Ardin. Inte bara känt från expressen och media då heller.

    Så då har vi frågan om ”den som tar fan i båten”. Ja, faktiskt. Se Rudling’s kommentar ovan. Jag köper inte snacket om ”assymetriska relationer” när det faktiskt i Assanges fall snarare är att se på att, världskändis som han må vara, Anna Ardin inte under några omständigheter kan beskrivas som ”svag” när hon sitter på hemmaplan mitt i sin egen maktbas.
    Har du försökt tala med några opartiska från broderskapsrörelsen i fråga? Det rekommenderar jag starkt.

    Nå, får hon sin vilja fram så ser man just nu att Assange, om han fälls i sverige, löper en mycket stor risk att utlämnas till USA då de nu febrilt samtalar om saken.

   • Det är inte alltid lätt att blanda sossefalsk ”socialism” , feminism och kristenhet ovan på att försöka förena de ideologiska övertonerna med ett groupie beteende, he. Flickorna måste ju egentligen gifta sig först innan de har sex (kristenheten) vilket då utesluter groupie beteendet, men då är man ju inte frigjord (socialist) och femismen den ..nja troligen blir den lite av en inbillad dörr ut ifrån all upplevd svekkänsla.
    I den skolan finns det tyvärr både ris och ros att hämta. Här är ett exempel på lite ris som det ibland ”eldas på med”:

    http://www.youtube.com/watch?v=vCFhbKrcJYk

    😉

  • Enormt sjukt att du väljer endast två små stycke av texten och går in så hårt för istället för att analysera texten i sin helhet. Du har hoppat direkt från utredning till dom och vad du anser och tror framgår klart trots det faktum att du endast skrivit ett fåtal meningar med klyshiga ordspråk och försöker på ett tafatt och misslyckande sett försöka vrida på orden som publicerats från början. Ingen fråga så önskar inget svar. Gunnel grå 62, jag är Jsl 21 och anser sanning och fakta må vara det enda som är rätt.

   • Tack för utförlig och relevant information.
    Det är något fel i lagstiftningen om man kan använda den för en personlig ”vendetta”. Kvinnorna borde också tåla en mans nej, i det här fallet Assagnes ovilja att ha en långvarig relation.
    Det är inte en fråga om otrohet heller eftersom det var flyktiga relationer från början.
    Att två kvinnor samarbetar för att fälla en kille som inte gör som de säger är allvarligt. Det i sig borde vara straffbart.
    Hoppas att det här kan inkluderas som bevismaterial så småningom.

  • Du förstår väl själv att man inte kan anmäla någon för våldtäkt bara för att ett sexuellt umgänge inte ledde till något långvarigt förhållande? snälla… och att vara groupie är något man själv väljer, inte blir påtvingad..

 4. Pingback: Spänningen är olidlig « Gotiska Klubben

 5. Pingback: Genusmaffian vs Julian Assange! Va´fan har karln egentligen gjort? « Helena Palena

 6. På vilket sätt kommer detta blogginlägg att förändra någonting? Polisen agerar inte på saker folk publicerat i bloggar. Har du skickat en skriftlig sammanfattning till förundersökningsledaren finns en viss (liten) chans att detta skulle beaktas.

  • Kan vara bra för försvararen att ha, för du kan presentera vad du vill i en rättegång, sedan är det upp till nämndemännen att värdesätta det.

 7. Tack för otroligt intressant läsning. Det stämmer givetvis att inga bevis är starka nog att helt fria Assange, men något är definitivt ruttet i danmark. Julian Assange knappast är helt från vettet. Hans person och livsverk motsäger detta kraftigt. Men en person som under ett par intensiva dagar begår upprepade sexövergrepp och t.o.m en våldtäkt, samtidigt som han är medveten om (gränsande till paranoid) att han är en av världens mest bevakade män kan ju inte vara helt frisk. Det stämmer bara inte.
  Att sen Sverige skiter på sig när det visar sig att Wikileaks planerar en framtid här gör ju inte saken mer misstänkt. Egyptierna på flygplanet gör sig lätt påkommna.
  Halvsovande GT av alla tidningar är först med scoopet om misstankarna – och vem visar sig ha en bakgrund just där? Fru Ardin. (källa Flashback iofs. så kan vara helt fel) Men det är alldeles för mycket som inte stämmer. Detta måste utredas öppet annars kommer konspirationsteorierna aldrig få ett slut… jag känner redan en sådan lust att hänge mig.. det är svårt att bromsa… Wikileaks, Assange, Brödraskapet, CIA, Ofattbara riskfullt beteende av bevakad person, redigerade loggar etc etc… Dan Brown hade ju inte kunnat hitta på denna soppan!

  • ”inga bevis är starka nog att helt fria Assange”… hmmm, normalt så är ju bevisen till för att DÖMA den misstänkte… visste inte att det nuförtiden är omvänt… dvs man anses dömd tills man kan bevisa motsatsen.

   • …Jo jag märkte själv misstaget efteråt. Men kanske inte så dålig tanke ändå. Med tanke på drevet kring Assange i relation till anklagelserna så kanske ‘guilty until proven innocent’ är en någorlunda riktig iaktagelse? : )
    Lysas av interpol för att höras upplysningsvis innan åklagaren kan bedöma om åtal ska väckas?

 8. Vad Gunnel Gomér försöker snacka bort är det faktum att de raderade blogg-inläggen visar att Anna Ardin INTE kände något allvarligt agg mot Assange dagen efter ”sexet”. I så fall hade hon inte uttryckt sig som hon gjorde.
  Att hon sedan RADERAR blogginläggen tyder på att hon försöker skriva om historien — på samma sätt som i Orwells roman ”1984”, där vad som är ”sant” hela tiden manipuleras genom att historien skrivs om.
  OCH: du tycker tydligen att om en man beter sig ”skitstövligt” så ska han dömas till fängelse… och i din definition av ”skitstövligt” kanske ingår en grusad förväntning om äktenskap…. I så fall tycker jag du är inte bara otroligt patetisk utan rent av galen.

 9. Ännu en egendomlig detalj:
  ….”Någon timme senare går hela Bloggy.se ned….”
  Alltså, sedan Anna Ardin insett att hennes inlägg fanns kvar på Bloggy.se!

  Tja, ren tillfällighet kanske.

  Precis som det sades vara en ”ren tillfällighet” att banden med inspelningar från Polisens kommunikationsrado-trafik, från den kväll då Olof Palme mördades, spårlöst försvann!
  Detta stinker lång väg. Samma rättsröta som i Palme-fallet, omigen – så upplever jag det.

  • precis. Jag har hittils vägrat tro på någon konspiration, men om Rudlings (nb om) uppgifter här stämmer så är detta den mest uppseendeväckande uppgiften, + den att googles cache försvann.

   • Att googles cache försvinner är helt normalt. Cachen innehåller den information som Google fann sist Google läste den sidan.
    Cachen uppdateras ständigt varje gång Google har läst om en sida.

 10. Pingback: Fallet Assange: Uppgifter raderas om och om igen | Jan af Halmstad

 11. Det här var mycket intressant läsning och jag tackar en god vän som gav mig länken hit.

  För en amatör som mig själv känns det som att få bekräftelse på vad jag hela tiden misstänkt, nämligen att anklagelserna är falska och hopdiktade!

  Jag har också nuddat vid tanken att CIA skulle ligga bakom det hela för att få ut Wikileaks servrar ut ur Sverige, för det finns kanske en gräns för hur många ggr de ”får” lov till sina övergrepp även i vår lilla sandlåda.

  Så tusen tack för en mycket klarsynt analys!

 12. Pingback: A must-read « Truthandfiction

 13. Det hela ser inte bra ut. Det väcker min misstanke att allt inte står rätt till i anklagelserna om våldtäkt. Som jag ser det så kan det mycket väl handla om just svartsjuka och grusade förhoppningar. Jag vill dock påpeka att världen har rört på sig några varv och det inte behöver handla om grusade äktenskapsförhoppningar. Det är sedan en tid tillbaka inte det enda en kvinna önskar.

  Och groupiediskussionen ovan är ju hopplöst daterad. En kvinna som knullar män utan att det i anslutning till detta sätts en ring på hennes finger är inte ett offer. Vi gör det för att vi vill. Även om jag aldrig riktigt kvalade in som groupie när jag var i den åldern. Och jag blir förbannad när kvinnor som har kommit upp i en ålder som borde ge lite perspektiv på saker och ting inte kan tillåta kvinnor att vara sexuella varelser. Kända män knullas för att det ger en skön känsla av att själv vara viktig. Och kan vara ett sätt att fånga honom. Give and take. Den ene kålsuparen och så vidare. Hur det såg ut i Ardins fall kan jag inte veta något om, men hon verkar vara en kvinna med huvudet på skaft. Inte så lättlurad. Eller kör vi på tesen att kvinnor som blir förälskade får snömos i huvudet?

  Vi kan inte veta något om vad som egentligen hände men de båda twitterinläggen och raderingen av dessa sammantaget med oviljan till debatt kring detta ger nog så mycket anledning till att pröva Ardins utsagor. Tillsammans med det faktum att hon fortsatte att ge husrum åt den påstådde förövaren. Man gör inte det så gärna efter en riktig våldtäkt.

  Och ja, hon har skadat andra kvinnors möjlighet till rätt. Våldtagna kvinnor har stora svårigheter att få upprättelse och om detta handlar om en falsk tillvitelse för hämndens skull så är hon värd allt det förakt vi kan uppbringa. För våldtäktsoffer är offer på riktigt. Deras smärta är på riktigt. Den går inte över med näste man.

  ”Heaven has no rage like love to hatred turned, Nor hell a fury like a woman scorned,”

  Tack för väl efterforskat.

  • Värdigt inlägg! Tummen Upp! Dock har vi rätt mycket insyn i det hela då båda kvinnorna själv läckt ut material till kvällsblaskorna. Samt det vi tar del av på denna sida och andra som har hängt med i utveckligen.

   Det som chockar mest är hur Sverige har tillåtit det hela att flöda på så underminerade utsägelser. Tänk om varje rättegång hade gått till såhär. Då hade interpool haft en chockartad ökning på sin wanted lista.

  • Jag gissar på att AA ser sig själv som väldigt intelligent och i kontroll – och att det faktiskt brukar vara så. Men i mötet med Assange så var det han som hade övertaget. Plötsligt blev hon en i mängden. Detta blev ett hårt slag för hennes självkänsla. Plötsligt så tappade den starka intelligenta kvinnan sin gloria och blev en osäker liten flicka igen. (Detta händer förstås även män)

   Jag tror att AA tror att hon är intelligentare än andra, att hon då inte ska behöva tåla sånt, att hon då ska visa (kanske framför allt för sig själv) att hon kan sätta en man som Assange på sin plats.

   Att Assange bodde hos AA (om det nu stämmer) efter det påstådda övergreppet tyder snarare att AA försökte snärja Assange, bl.a. med sex. Är sådant något nytt? Knappast!

  • ”Och ja, hon har skadat andra kvinnors möjlighet till rätt. Våldtagna kvinnor har stora svårigheter att få upprättelse och om detta handlar om en falsk tillvitelse för hämndens skull så är hon värd allt det förakt vi kan uppbringa. För våldtäktsoffer är offer på riktigt. Deras smärta är på riktigt. Den går inte över med näste man.”

   Perfekt beskrivet. När lag är möjlig att nyttja som bekvämt slagträ under ”Går det så går det”-principen så kommer folk att göra det. Varje sådant bruk urvattnar i praxis lagen’s egentliga syfte. Samma som när man utvidgar lagar eller avskaffar den sedvanliga bevisbördan.
   Våra lagar om sexuella övergrepp, terrorlagar, ”barnporrlagen”, IPRED…vi saknar i Sverige inte direkt exempel på urvattnad eller avskaffad rättspraxis.

   Vilket i slutänden drabbar de reélla offer som lagen egentligen varit tänkt att ge upprättelse.

 14. Har precis läst igenom alla kommentarer här och känner att det bör påpekas(oavsett vad som hänt i just detta fall) att en man faktiskt kan våldta en kvinna även om de tidigare haft ”samtyckt” sex 3, 10 eller 1000ggr. Bara för att man har ett förhållande och har haft sex tidigare så förhindrar inte det automatiskt att en våldtäkt sker…

  • Visst, men det hör inte riktigt hit då våldtäkten ska ha ägt rum kvällen innan hon skrev så fint om honom på sin blogg och gav honom husrum.

   Problemet är att en del människor har en väldigt skev syn på rättvisa. Tyvärr har vi låtit en del kvinnor komma undan med att bete sig oförsvarligt och det måste upphöra om vi ska kunna ha ett rättsväsende som folk kan lita på.

   Finns det tydliga indikationer på att hon betett sig såhär så bör det även göras en utredning angående falsk tillvitelse. det spelar ingen roll att hon inte gjort anmälan själv då hon (såsom det ser ut här) anstränger sig för att undanröja saker som ställer det hela i en annan dager. Det är inte bara falsk tillvitelse utan även undanröjande utav bevis vilket i sig kan vara ett allvarligt brott.

   Visar det sig att hon verkligen har betett sig så som det verkar borde hennes straff matcha det som en våldtäktsman får. Bägge händelserna kan förstöra en människas liv och är lika vedervärdiga (men verkar på olika sätt) i mina ögon.

  • jag tycker också att detta är för mycket ur ett ”manligt” perspektiv. Jag reagerade särskilt där de två kvinnorna talades vid.

   kan man inte ”förstå” att man blivit våldtagen efteråt, då man inser vad som varit en lögn??

   sex handlar om makt – om inte tilliten finns. Om man nu litat 100 procent på en man och han visar sig vara falsk..ungefär som om han hade rätt att ha två tjejer samtidigt! Had e hon gjort så mot honom hade hon nog varit en simpel hora i mångas ögon.

   Jag tycker Anna verkar ytterst sympatisk. Att kvinnor som blivit utsatta skyddas är ju för väl…särskilt med tanke på den jävla makt Julian måste ha haft över mediaflödet.

   • Nej, man kan inte ”förstå” att det var en våldtäkt när man inser att man har blivit utsatt för lögner. Män kan vara kompletta svin UTAN att det är en våldtäkt.

    Man hämnas inte på en man som betett sig som ett svin genom en våldtäktsanmälan. Pga sådant här är det numera så att åklagarmyndigheten i Skåne bara väcker åtal när det finns DNA-bevis. Alla andra fall läggs ner. För att misstron mot kvinnorna är för stor, och man inte längre kan vinna den typen av åtal. Tack för det. Vi kvinnor behöver inte män som fiender, vi har ju andra kvinnor som inte kan hantera att de har blivit dumpade.

    Lagarna om brutet äktenskapslöfte finns inte längre. vill man inte ligga med någon som man inte kommer att gifta sig med, for sure, så får man vara så vänlig att hålla på sig. I annat fall har ju han blivit utsatt för en komplott. (Och samtycke nu får komma att gälla helt andra saker.)

    Och vet du vad, de hade kanske ingen överenskommelse om exklusivitet i sitt ”förhållande”, det handlade ju bara om några dagar…

   • Det där om att en kvinna fått en annan stämpel är en sanning som gäller av dålig tradition. Jag ger dig rätt och beklagar.

    Det som är felet här är att hon vränger fakta för att utverka hämnd genom juridisk instans. Det finns inget rimligt i Annas agerande. Hon är kriminell. Om inte det är enkelt och självklart för dig är du verkligen ute och cyklar.

 15. Tack för intressant läsning!
  Spontant så känns det självklart att Assange är oskyldig till anklagelserna.
  Detta för att han är
  1: Smart
  2: Väl medveten om att han är bevakad och har många som inte gillar honom/wikileaks.

  Hoppas du delgett detta till polis/förundersökningsledare, och gärna även till nyhetsredaktioner så att fler får veta.

  • Nu är det förhoppningsvis FAKTA och inte hur du upplever detta ”spontant” som avgör hur han blir dömd.

   1. Finns det några FAKTA som påvisar att Julian är SMART? Att han är KÄND vet vi redan.
   2. Hur många gånger i historien har inte brottslingar (som VET att de har ögonen på sig och inte är älskade av alla) begått nya brott? Trodde Julian att CIA hade koll på vad han gjorde i sängen hemma hos ANNA?

   Det finns VÄLDIGT mycket som talar för att Julian blivit utsatt för två kvinnor med en jävligt skev syn på mycket här i livet (och då syftar jag inte bara på att både vara kristen och vänster) men det KAN även vara så att något hände Anna som hon blev väldigt upprörd över men som Julian gav en förklaring till som hon ”för stunden” köpte och därför inte lät påverka hennes inlägg på bloggen även om det påverkades hennes inre stämningar.
   När hon sen hör att den andra tjejen inser hon att Julians ursäkt var falsk och att han snarare hade ett beteende som de upplevde som kränkande.

   Detta har väl av Anna heller aldrig rubricerats som våldtäkt utan som något annat. Exakt VAD som hänt är väl inte känt men om de anser att de utsatts för oskyddad sex när de blivit lovad skyddad så förstår man åtminstone varför de blivit förbannade. Frågan är i så fall hur en åklagare kan rubricera detta som våldtäkt?

   Att som Erika Chotai påstå att ”kan man inte ”förstå” att man blivit våldtagen efteråt, då man inser vad som varit en lögn??” är ju fullständigt häpnadsväckande och visar endast att det finns många kvinnor med en skev syn på verkligheten. INGEN våldtäkt kan vara något annat än en våldtäkt alldeles oavsett om förövaren talat sanningar eller lögner.
   – Älskar du mig?
   – Ja!
   – Okay, då kan du få stoppa in den!

   Att senare anmäla för våldtäkt när man inser att den jäveln ljög när han svarade ja på frågan om han älskade henne är ju fullständigt patetiskt. Så är knappast fallet i detta fall. Anna är nog inte riktigt så patetisk.

   • Många kvinnor växer upp i tron att de har vissa sexuella plikter och att det är deras eget fel att de utsätts för något och inte har kraft att säga ifrån kraftfullare.

    Kvinnorollerna i samhället går väldigt djupt (generationer tillbaka), och medför känslor av skuld och skam som kanske visar sig först vid upplevelser av övergrepp – eller först när chocken lagt sig. Det är känslor som är svårdefinierbara.

    Yes, man kanske inte förstår att det är en våldtäkt man varit med om, förrän man berättar för någon som direkt ser vad det är som hänt.

    För någon som aldrig själv utsatts kan det vara svårt att förstå hur låsningar och förträngningar fungerar – exempelvis ”freeze”-reaktionen som är ganska vanlig hos våldtäktsoffer.

    För någon som inte vuxit upp som kvinna i ett hetersonormativt sammanhang, kan det vara svårt att förstå att kvinnor ofta har svårt att motivera ett nej när man förgriper sig på dem. Men det handlar om maktspråk.

  • Jag tror knappast att ”smart” är en egenskap som hör en mindre benägen till våldtäkt.

   Sen tror jag att Assange är oskyldig men passar på att nyttja sin kändisskap på ett sätt som de flesta andra män också skulle ha gjort.

 16. Helt underbar sammanställning. Jag behöver inte ens sätta på mig min foliehatt för att direkt se att Assange är HELT OSKYLDIG! Stort tack för detta. Jag sprider budskapet vidare!!

 17. Väldigt intressant, hoppas att det här tas med i handlingarna.

  Sprider denna blogg till alla jag kan…

  Hoppas att läckan avslöjar eventuell påverkan angående piratebayfarsen…

 18. Antar att de flesta har sett detta och funderat över rimligheten med överreaktionen på anklagelserna mot Assange: http://whatsupsthlm.se/pezster/den-sjuka-jakten-pa-assange/4982/
  Varför denna panik med att få honom inlåst i Sverige? Han är ju knappast den typen av person som försvinner i tomma intet! Om man menar allvar med att vilja förhöra skulle det gå utmärkt via någon videolänk. Om det sedan bedöms som angeläget med häktning går det säkert lätt att lokalisera honom.
  Har tidigare vid utlandsvistelser med stolthet stått för att vara svensk men på senare tid har jag oftast angett mitt, delvis, norska urprung. Med risk för att dömas ut som grinig gammal gubbe måste jag säga: Vad i h-e händer med det ganska trivsamma, relativt hederliga land jag växt upp i? Politisk fulspel hela vägen med IPRED, ACTA, FRA, Datalagringsdirektivet, utvisningen av egyptierna, etc, etc. Väntar bara på att Assange blir haffad, förd till Sverige och att anklagelserna rinner ut i sanden. Sen gör USA en begäran om utlämnande, på någon fiktiv anklagelse, som gladeligen godkänns av Sverige. Eller så råkar han bara på något mystiskt sätt försvinna från häktet och dyka upp i USA. Några lägre tjänstemän får sparken p.g.a. försummelse eller något liknande. Resultatet kan man nog ana sig till men hur det skall gå till i detalj visar sig. Nu skall vi inte vara konspiratoriska, Sverige är ju Bäst och Rättvisast? Hoppas att Assange mest är ansiktet utåt och att Wikileaks har en stor anonym organisation i bakgrunden som fortsätter det angelägna arbetet

 19. Bra jobbat!
  Kände själv redan från början att detta luktade illa…om nu detta stämmer eller inte får vi se efter en förhoppningsvis rättvis prövning….

 20. En kvinnas hämnd ska man akta sig för. Den är ofta obalanserad och satt helt ut perspektiv.

  Nej akta er för att ha sex med olika kvinnor som sen får reda på det sinsemellan, Det bådar aldrig gott. Och denna gången blev det ju katastrof.

  Julian Assange. Han förtjänar inte detta.

  Och Anna Ardin. Om detta är ditt agerande för att lösa dina egna interna personliga problem med din sexualitet och känslomässiga liv, så håll dig utanför politiken! Vi behöver inga som dig. Vi vet inte vad du kan ta dig till och är därför inte trovärdig.

  Detta skrivet utan vara varken för eller emot wikileks.org och dess verksamhet utan ser det som en intressant händelse i världshistorien.

 21. Övergrepp i rättsak kallas det här. Genom att offentliggöra och smutskasta målsägande försöker skribenten skrämma henne att dra tillbaka vittnesmål. Det finns redan ett prejudikat på exakt det du gör just nu. Lycka till.

  • Men det är inte övergrepp i rättssak när en av de åtalade raderar det som talar till Assange’s fördel?

   Micke, har du flytt från ett mentalsjukhus eller är det verkligen så att din värld är en där kvinnor aldrig kan vara den felande parten? Det pekar på en mycket låg och sunkig typ av chauvinism.

   • Scary Devil m fl… en sakfråga:

    Vad är det i de två Twitter som Kvinna 1 skrev som talar till Julian Assange´s fördel? Hon skriver om att det är ”amazing” att umgås med dessa ”people”. Hon frågar efter någon som vill fixa en kräftskiva, eftersom Assange visat intresse för det.

    People är pluralis!

    Kvinna 1 var vidtalad och (antagen?) som informationssekreterare för Wikkileaks Sverige. Hon befann sig i en spännande cirkel mitt i världspolitiken och hade ett yrkesmässigt åtagande för Broderskapsrörelsen, som gick ut på att organisera Assange´s program som föreläsare, för presskonferenser, även socialt umgänge, t ex kräftskivan. Hon hade även upplåtit sin lägenhet som ”säkert” boende för Julian Assange under vistelsen i Stockholm.

    Kort sagt…hon befann sig i en socialt och politiskt/yrkesmässig tät väv, där hon hade mycket prestige att förlora. Är det inte som upplagt för att hålla masken – även efter den ödesdigra natten?

   • ”Kort sagt…hon befann sig i en socialt och politiskt/yrkesmässig tät väv, där hon hade mycket prestige att förlora. Är det inte som upplagt för att hålla masken – även efter den ödesdigra natten?”

    Ja, då är vi tillbaka i det att du påstår AA vara en osäker, bräcklig person som inte vågar hävda sig. En infamt bra hållen mask i så fall då hon bevisligen historiskt inte haft några som helst problem med att anmäla övergrepp i sängkammaren tidigare.

    Hur kan det komma sig att varenda gång man som man antar att existensen av starka kvinnor är hyfsat vederlagd det seglar upp en ”feminist” under falsk flagg, ivrig att framhäva att kvinnans givna roll i samhället är det eviga offrets?

    Det är som om vissa personer utgår ifrån att de kvinnor som kallar sig starka och självständiga är hjärntvättade av patriarkatet och att egentligen varenda kvinna är en knäckt tonåring på väg att ta till lipen efter år av psykisk terror och storskaligt förtryck. Alternativt härdade offer som är vana att svälja det de utsätts för.

    Nej, Gunnel. Skärpning. Jag kan tänka mig någon – man eller kvinna – svälja förtret och harm för att fortsätta leka med i politiska fulspel. Men inte att skryta över samvaron dagar efter en förment våldtäkt vilket ju är vad twitterflödet påpekar.
    Och särskilt inte en kvinna med bevisad handlingskraft när det gäller våldtäkt och anmälandet av detsamma.

 22. Jag har inte tagit ställning till eventuellt skyldig eller inte ännu, och vill inte säga något om den saken. Jag har inte följd fallet tillräckligt noga för att bilda mig en uppfattning. Men att blåsa upp de raderade kommentarerna på mikrobloggarna som rena bevisen är ju löjeväckande! Skulle det hålla som bevis i rätten? Nej. Hur bra är det som indicier? Mycket svagt. Det kan vara en ”PR-grej” att kommentarerna raderats, och ha att göra med hur Anna Ardin vill framstå för allmänheten efter det som hänt? För det är precis vad bloggar som twitter handlar om: PR. Är det tänkbart att hon skulle välja att radera, även om Assange är skyldig till anklagelserna? Självklart. Så vilket bevisvärde har det?

  Observera att jag inte försöker påstå att Assange är skyldig, och att Anna Ardin är oskyldig till falsk anklagelse. Det är fullt möjligt. Det enda jag vill säga är att ”en höna av en fjäder” ett understatement angående det som skrivs här.

  • Håller helt med. En raderad kommentar betyder ingenting. Jag har f ö själv skrivit snälla saker om människor jag vill hålla mig väl med, eller om människor som skadat mig, där jag skämts för mycket för att ta avstånd, även efter att de behandlat mig illa.

   F ö vill jag påpeka att jag vid ett tillfälle hade sex med en mycket hårt bevakad person i medierna, mannen i fråga är synnerligen intelligent och väl medveten om mediernas intresse, trots detta valde han inte bara att ha sex med mig, han gjorde det även på ett sådant vis att sannolikheten vad 90 % att vi skulle bli påkomna.

   Min poäng: Jag vet inte vad som är sant och inte. Jag tänker inte döma någon av de inblandade på tvivelaktiga grunder.

   • Fjädern kan faktiskt leda till hönan-

    Det är en enorm skillnad mellan att inte tala illa om något och att på eget bevåg tala positivt om någon.

  • ”Skulle det hålla som bevis i rätten?” Bevis till vad? Bevis att han är oskyldig? Mig veterligen så borde det vara tvärtom…. Om det finns en rimlig möjlighet att han är oskyldig så skall han inte dömas.
   Nog tycker jag att AA skall förklara varför hon vill anmäla en kille för något som han gjorde INNAN hon beskriver honom som världen coolaste, och varför hon fortsätter ha en relation med honom långt efter incidenten som hon senare skulle komma att anmäla.
   Fram tills dess hon kan förklara denna, till synes, motsägelse så känns det nog som att hennes anmälan förlorar trovärdighet.
   Att enbart radera inläggen för att, kan man anta, inte behöva förklara någonting, känns som fel väg att gå.
   Så tillvida är hennes inlägg relevanta.

  • Knickedicken har uppenbart inte fattat något: ”Är det tänkbart att hon skulle välja att radera, även om Assange är skyldig till anklagelserna? Självklart. Så vilket bevisvärde har det?”

   Visst, visst — RADERINGEN, i och för sig, säger inte så mycket. Men frågan, som du antingen missar eller försöker inte låtsas om, är ju varför det finns något att radera över huvud taget: Är det trovärdigt att hon till att börja med skulle ha SKRIVIT så översvallande positivt om Assange, om denne hade våldfört sig på henne kort dessförinnan?

   Knappast, va? Men skrev så, det gjorde hon ju. Och då är det den andra delen som faller: Det verkar inte så väldigt sannolikt att Assange skulle ha våldfört sig på henne, när hon kort därefter skrev så översvallande positivt om honom.

   Grejen är inte så mycket hennes försök att undanröja bevis, som det faktum att hennes skriverier i sig VAR bevis till Assanges fördel.

   Fattar du nu då?

 23. Intressant läsning.
  Göran Rudlings redovisning och logik är inte minst sagt underhållande.
  Dessa nya fakta belyser i mina ögon en sak. Dvs Fröken Ardin’s sinnestämning efter den så kallande ”våldtäkten”. Hon visar tydligen inga känslor som tyder på övergrepp i sin blogg efter den 14:e. Att hon sedan manipulerar och raderar gör ju inte saken bättre. Jag hoppas att det inte blir ett nytt rättshaveri som i Billy Butt fallet där allt tala för att han endast gjort sig skyldig till att vara en skitstövel. Med lite tur får vi se en dramatisering på filmduken där Oliver Stone åter igen förtrollar oss med konspirations teorier

  /R

 24. Jag tror att Anna Ardin inte kommer till en rättegång, utan bara ett juridiskt ombud utöver åklagaren kommer delta.
  Assanges advokat borde lämna in en stämning mot Anna Ardin för förtal antingen i eller både Sverige och Australien.

 25. Mycket intressant läsning, och stort tack för att någon engagerar sig att samla ihop detaljer och skapa en dialog om detta!

  Tyvärr så måste jag hålla med om att det troligen skadar kvinnor som är verkliga offer, pga de tillfällen polisanmälningar om sexbrott görs enbart som hämnd (eller möjligen med ekonomiska baktankar).

  Förutom vad som är sant eller falskt i detta aktuella fall, så finner jag att det är väldigt märkligt från det svenska rättsväsendet att man enbart på dessa svaga indicier om brott, och brottets ringa art (i sammanhanget, alltså ej mord eller liknande);
  Det är att man går ut med en internationell efterlysning hos Interpol.
  Jag menar, om t.ex. ”Kalle Svensson” i Linköping, eller Ronald McGregor som skotsk turist i Sverige (fingerade exempel) skulle stå på dagordningen hos en åklagare, också med diffusa bevis liknande exempel som Assange – skulle man verkligen gå ut med en internationell efterlysning hos Interpol???
  Jag ställer mig mycket tveksam till detta.
  Tycker tyvärr att det luktar politik inom maktens korridorer i detta fallet…

  • Först och främst vill jag säga att du gjort ett imponerande jobb för att ta fram denna infomation.

   Sedan svar till Malin:

   Nope… Enligt BBC news så är 3/4 anklagelser från ”kvinna A” som man då kan anta att är just Anna. Den andra kvinnan kallas ”kvinna W” och den enda anklagelsen från hennes sida är att han hade sex med henne då hon sov :D, vilket ju låter fullständingt absurt.

   länken till bbc news
   http://www.bbc.co.uk/news/uk-11937110

   • Att bli våldtagen (alltså sex utan samtycke) under sömnen är inte ovanligt, alls. Min flickvän har tre vänner som dejtat nån snubbe, sovit ihop utan att ha sex, men vaknat av att killen är inne i en. Det är allt annat än ok, och ja, det är faktiskt våldtäkt.

    Huruvida det är så det gått till i det här fallet uttalar jag mig inte om, men det behövde kommenteras.

   • Det är kanske jag som verkar konservativ, men min syn på våldtäckt är då en man med våld utövar sex med en kvinna fast hon är toltalt ovillig och slutar inte fast kvinnan försöker få mannen att sluta.

    Och jag har också 2-3 kompisar som har dejtat tjejer som har utövat oralsex med mina kompisar medan de har sovit, borde inte detta isåfall också klassas som sexuellt kränkande

 26. Syftet med att få honom anklagad för våldtäkt och häktad är:

  1: Få honom smutskastad som en skitstövel.
  2: Få honom häktad i Sverige, och sedan via diplomatiska förbindelser få honom utlämnad till USA för att han där är anklagad för ett brott (gissningsvis terrorism/ brott mot rikets säkerhet) som ger allvarligare straffpåföljd än våldtäkt. Väl i USA kan de göra slarvsylta av honom.

  Det enda i ovanstående jag inte är säker på stämmer är att Anna skulle vara en skitstövel.
  Som jag ser det kan hon lika gärna blivit tvingad att anklaga Assange.

  • Troligtvis är det Israels, USAs, Iran och Kinas fel, jag hörde att dom hotade med att sälja hennes familjs organ om hon inte anklagade Assange!

   Eller så kanske saker bara sker, vilka i ett senare läge går att utnyttja i politiska syften..
   Tror folk verkligen att det finns ”en plan” som världen och mänskligheten följer? Oavsett om den skulle vara gudomligt eller mänskligt initierad så vill man ju tro att folk ska inse hur löjliga och barnsliga sådana idéer är.

   Skydda mig från alla dessa Altruistiska Kollektivister..

 27. Efter att ha tagit del av den här historien tycker jag följande:
  1. Anna Ardin ska åtalas och borde få fängelse för falsk angivelse.
  2. Sofie Wilén samma sak.
  3. Clas Borgström borde fanimej be om ursäkt för att han odlar rättsrötan i det här landet, samt belastar samhället med en massa onödiga uppgifter.
  4. http://padittjobb.wordpress.com/2010/12/03/assange-wikileaks-och-valdtaktshistorien/
  5. Jag tycker Julian har gjort en otrolig nytta för oss som gillar sanningar och det är synd och skam att några sådana skitmänniskor som Anna och Sofie får honom att lämna Sverige.
  6. Den idot som sätter på dessa 2 brudar efter detta får skylla sig själv.

 28. Pingback: Favorit! – Anis Alekic

 29. Pingback: Assange, Wikileaks och våldtäktshistorien « På jobbet!

 30. Pingback: Assange, Wikileaks och våldtäktshistorien « På jobbet!

 31. Oj!
  Först, tråkigt om uppgifterna ni publicerar är riktiga. På alla sätt tråkigt.
  Om dessa uppgifter stämmer så har samtycke.nu låtit egna tolkningar och värderingar skadat innehållet. Dessutom så, som nämnts tidigare, skadas våldsofferdebatten. Skadan mot Julian är rätt uppenbar.

  Tycker att agerandet i detta fall luktar mycket illa från många parter och det är mycket som inte stämmer. Det mest logiska i detta, då det är taget på sådan internationell nivå, är att det är en smutskastning men det säger inte att det inte har begåtts ett brott. Det är mer regel än undantag att en person/grupp med många fiender som också har stöd hos folket måste smutskastas innan hotet elimineras. Men blir ledsen över att man tar det som sanning och driver sina argument i detta och startar en ny häxjakt.

  Och då jag måste säga att samtycke.nu kastar sten i glashus om groupies. Hade önskat att ni följde mina, och jag gissar era, idoler wikileaks och hållit sig till enbart fakta*.

  Annars viktig och ”bra” artikel.

  *Har inte kunnat bekräfta källan själv

 32. Bra jobbat avseende AA, men du har ju några steg kvar att gå innan du lyckas påvisa att Assange inte har begått våldtäkten som ju inte anmäldes av AA, utan av en av de andra två kvinnorna.

  AA kanske bara vill vara med i rampljuset vilket skulle stämma ganska bra mot bakgrund av hennes övriga engagemang och profil. Jag har svårt att se att AA skulle stå ut med att sitta helt tyst om världskändisen hon just haft en romans med blir anmäld för våldtäkt. Nej, hon föredrar nog att gå med i trojkan av offer som kan bära kvinnokampen framåt.

 33. Som kuriosa kan noteras att när ”Stureplansprofilen” John vid tiden för hovrättsrättegången anmäldes för en andra våldtäkt så kunde han enkelt avfärda det hela med hjälp av taxikvitton (tidsstämplade) som vidimerades av taxichauffören. Det visade sig att två politiskt intresserade tjejer hade känt igen honom och bestämt sig för att sätta dit honom.

  Då ”Stureplansprofilerna” var så uppmärksammade och bespottade i media så övervägde åklagarmyndigheten aldrig att åtala för detta solklara fall av falsk tillvitelse.

  En kvinnas ord i ett sexualmål väger uppenbarligen blytungt om det kan backas upp från en talarstol.

 34. Jag blir tokig över alla stålliga kvinnor !!!
  Jag är själv kvinna, men skäms över alla dessa vansinnigheter och resonemang !!!
  Som en del resonerar så hjälper det inte att min man får ett skriftligt ja att vi älskar med varandra – utan jag skulle då kunna anmäla honom för våldtäkt 8 år senare (tänker på Tito Beltrans öde) för att jag då kommer på att min tillit inte längre är likadan som förut ??? Nä, nu får det vara nog ! Denna Anna skulle skämmas och anmälas för förtal !!! Jag undrar också hur någon kan säga att hon är intellektuell ? Genom att ha studerat, vara med i Broderskapsrörelsen eller vaddå ?? Det är väl inget bevis ? Dags att någon ställer sig på männens sida !!! Jag skulle vilja säga att är det någon som är våldtagen så är det Assange !

 35. Intressanta indicier. Bevisar dock inget i sig självt. Man får hoppas att det vid ev. rättegång kommer fram bättre information, för eller emot.

  Kommer ingen sådan information fram bör Assange frias p.g.a. bevisbrist. Om det nu är så att han är skyldig men det inte kan bevisas är det förstås tragiskt, men rättssäkerheten är viktigare.

  • Om 10 år eller så kommer folk se tillbaka på det här och tänka att det var så uppenbart att hela Assange-historien var en smutskastningskampanj.

   • Marcin,

    Själv är jag av en annan uppfattning. Tror att om några månader kommer alla förstå att det handlade inte ett dugg om Wikileaks. Utan alla kommer att förstå att det handlade enbart om Julian Assanges oförmåga att förstå och kommunicera med två svenska kvinnor. Är säker på att alla de som pratar om konspirationer i samband med denna affär kommer få sig en rejäl tankeställare.

 36. Håller med Irene, skäms nästan över kvinnors inlägg här. Sitter man nöjd och glad och solar sig i glansen av nattens älskare och inte har fattat att man blev våldtagen kvällen innan, ja då finns det inte en chans att man är våldtagen, för är man det så vet man om det. Det här är antingen en hämnd för att han hade sex med den andra också, hon har ju funderat mycket på det här med hämnd på män, till o med gjort en 12-stegslista om saken. Eller också har hon ett uppdrag från tredje part, vilket inte är helt osannolikt med tanke på att hon har kontakter inom CIA. Hela historien verkar mycket planerad.

 37. http://www.huffingtonpost.com/naomi-wolf/interpol-the-worlds-datin_b_793033.html

  ”Dear Interpol:

  As a longtime feminist activist, I have been overjoyed to discover your new commitment to engaging in global manhunts to arrest and prosecute men who behave like narcissistic jerks to women they are dating.

  I see that Julian Assange is accused of having consensual sex with two women, in one case using a condom that broke. I understand, from the alleged victims’ complaints to the media, that Assange is also accused of texting and tweeting in the taxi on the way to one of the women’s apartments while on a date, and, disgustingly enough, ‘reading stories about himself online’ in the cab.

  Both alleged victims are also upset that he began dating a second woman while still being in a relationship with the first. (Of course, as a feminist, I am also pleased that the alleged victims are using feminist-inspired rhetoric and law to assuage what appears to be personal injured feelings. That’s what our brave suffragette foremothers intended!).

  Thank you again, Interpol. I know you will now prioritize the global manhunt for 1.3 million guys I have heard similar complaints about personally in the US alone — there is an entire fraternity at the University of Texas you need to arrest immediately. I also have firsthand information that John Smith in Providence, Rhode Island, went to a stag party — with strippers! — that his girlfriend wanted him to skip, and that Mark Levinson in Corvallis, Oregon, did not notice that his girlfriend got a really cute new haircut — even though it was THREE INCHES SHORTER.

  Yours gratefully,

  Naomi Wolf”

 38. Jag har sagt det många gånger förr… Om man inte behöver några bevis på att en våldtäkt har ägt rum så kan två eller tre personer prata med varandra och få någon att hamna i fängelset.

  Svenska feminister blundar för sånt när de propaganderar och regeringen lyssnar. Det är inte en bra utveckling.

 39. Pingback: WikiGate: Julian Assange gripen i London – vägras borgen « Politiskt Inkorrekt

 40. Pingback: Läs för sjutton det här!

 41. Pingback: Wikileaks Assange gripen « Ord av Jerry

 42. Vad har kvinnans blogginlägg med ev. våldtäkt att göra? Det är ju fem dagar mellan det sista inlägget som du refererar till och den dagen han ska ha begått våldtäkten. De flesta våldtäkter utförs av en vän eller anhörig till offret så man kan väl ta för givet att de hade glada stunder ihop innan övergreppet skedde. Jag hoppas dock att Assange är oskyldig.

  • Läs igen. Det påstådda övergreppet skulle ha skett den natten mot den 14e. Den 15e skriver hon om hur glad hon är att hon är med A, och den 20e väljer hon att polisanmäla honom för något som han skulle ha gjort den 14e. Är det inte märkligt att hon fortsatt att umgås med A och twittra om det när hon varit utsatt för ett övergrepp?

 43. Rent spontant sà känns det som att det hela är en falsk anklagelse, även om det är möjligt att det faktiskt har skett minst en vàldtäkt, fast vàldtäkt handlar om makt och ej sex…

  Det verkar som om han är en obekväm person, särskilt i USAs ögon, och dess allierade…

  Okey, är han skyldig till dessa brott sà ska han straffas, men är han oskyldig sà handlar det verkligen om en smutskastning pà högsta nivà som har sänkt sig till en löjlig làg nivà…

  Jag vet inte sà mycket, men Ardins agerande verkar ju tyda pà att han är oskyldig och att det handlar om en smutskastning, men det vet bara dem inblandade…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *