Fallet Assange: Uppgifter raderas om och om igen

En av de kvinnor som anmält Julian Assange är Anna Ardin. Hon ställde upp i valet till kommunfullmäktige för socialdemokraterna och är en offentligt person som bör granskas. Därför publicerar jag hennes namn.

Anna Ardin är kristen, feminist, socialdemokrat, djurrättsaktivist och motståndare mot abort från vänster. Och gotlänning. Hon har tidigare arbetat som jämställdhetsansvarig på Uppsala Universitets Studentkår. Ett arbete hon fick pris för. Nu jobbar hon på Broderskapsrörelsen och ”glöder för fred, solidaritet och rättvisa …. för ett rättvist, öppet och solidariskt samhälle”. På sin egen  blogg beskriver hon sig själv:

är statsvetare, kommunikatör, entreprenör och frilansskribent med särskilda kunskaper inom tro & politik, jämlikhetsfrågor, feminism och Latinamerika.

Lördagen den 14 augusti vid 14-tiden skriver hon på twitter.com/annaardin:

från annaardin.bloggy.se den 19 augusti

Tidigt på morgonen söndagen den 15 augusti skriver hon igen på Twitter:

från annaardin.bloggy.se den 19 augusti

I samband med att Anna Ardin polisanmäler Julian Assange den 20 augusti raderas dessa kommentarer på Anna Ardins Twitter. Varför? Mig veterligt är det inte vanligt att verkliga brottsoffer raderar bloggar, städar mobiler och försöker få vittnen att intyga något som inte är sant. Varför är det så viktigt att just dessa kommentarer raderas?

Om man vet att det ”anmälda övergreppet” ägde rum på natten mot lördagen den 14 augusti så blir det hela mer begripligt. Kommentarerna tyder i själva verket på att Anna Ardin verkligen gillade Julian och det inte hade förekommit något övergrepp 24 timmar innan. I kommentarerna kan man inte ana att Anna Ardin anser att Julian har en skev kvinnosyn och inte kan ta ett nej. Kommentarerna är mer ett försök av Anna Ardin att sola sig i glansen av Julian Assange. Varför skulle hon annars publicera dem på nätet? Kommentarerna på Twitter stämmer inte med Annas berättelse hos polisen den 20. Så hon raderar dem helt enkelt.

Bevis för att Anna Ardin döljer sanningen

I början på september noterar jag att Anna Ardin har två identiska mini-bloggar”. En på Twitter och en på Bloggy.se. Som det ser ut så läggs Anna Ardins kommentarer ut på båda bloggarna samtidigt. De kommentarer som raderats på Twitter återfinns väl synliga på annaardin.bloggy.se. Anna har missat att man måste radera varje blogg för sig. Otur.

För att kontrollera om Anna Ardin verkligen vill dölja Twitter-kommentarerna skriver jag en kommentar på Sara Gunneruds artikel ”Wikileakshjältar kan också göra puckade saker”. Edit 20 januari 2011. Sen jag skrev denna artikel har Rebellabloggen redigerats. Den nya versionen av ”Wikileakshjältar kan också göra puckade saker” hittar du här.Artikeln är publicerad på Rebellabloggen, en socialdemokratisk feministblogg där Anna Ardin medverkar och är web-ansvarig. I min kommentar berättar jag om de raderade Twitterkommentarerna. Efter 5 dagar, den 13 september, granskas min kommentar och den raderas direkt. Skriver då ytterligare en kommentar där jag talar om att man kan läsa de raderade kommentarerna på annaardin.bloggy.se. Min kommentar raderas direkt. Någon timme senare går hela Bloggy.se ned. När Bloggy.se åter öppnar vid 4-tiden på morgonen den 14 september är de raderade Twitter-kommentarerna också raderade på annaardin.bloggy.se

Nu är det inte så enkelt att radera på nätet som Anna Ardin tror. Google tar ”ögonblicksbilder” på hur olika webbsidor ser ut. En s.k. cache. Om man söker upp den cachade sidan för annaardin.bloggy.se så kan man se hur sidan såg ut den 19 augusti. (Om cachen försvinner klicka här. Cachen har försvunnit sen jag skrev detta) Sen kan man jämföra den sidan med hur annaardin.bloggy.se och twitter.com/annaardin ser ut.

Som vi kan se gör Anna Ardin vad hon kan för att dölja sina kommentarer. Kommentarer som tyder på att Julian Assange faktiskt är oskyldig till åtminstone ett av de ”övergrepp” han anklagas för. Det ser ut som om Anna Ardin gör vad hon kan för att få Julian Assange fälld. Genom att radera, förneka friande omständighet gör hon sig kanske skyldig till falsk tillvitelse.

Brottsbalken 15 kap, 7 § Den som, i annat fall än 6 § avser, hos åklagare, polismyndighet eller annan myndighet sanningslöst tillvitar annan brottslig gärning, föregiver besvärande omständighet eller förnekar friande eller mildrande omständighet, dömes, om myndigheten har att upptaga anmälan i sådan sak, för falsk tillvitelse till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader.

Fallet Assange blir riktigt ruskigt om vi tar in allt som har hänt i fallet. Den som vill läsa mer kan se denna artikel och denna artikel. Julian bor i Anna Ardins lägenhet från den 11 augusti till den 19-20 augusti. Under denna tid har Julian och Anna sex. Runt 18-19 augusti blir Anna uppringd av en kvinna som söker Julian. När Anna kommer underfund med att Julian också haft samtyckt sex med denna kvinna händer något. De två kvinnorna som båda är kristna och har kopplingar till Broderskapsrörelsen och var med på seminariet på Broderskapsrörelsen förstår direkt att Julian inte har några långsiktiga allvarliga avsikter med dem. De bestämmer sig efter samtal för att anmäla Julian Assange för sexuella övergrepp.

Det verkar ju tyckas konstigt att en kristen socialdemokratisk feminist använder sig av lagstiftning för att hämnas på en man som är ”otrogen”. När man läser om Anna Ardins inlägg om hämnd så är det inte längre konstigt. Det hela blir naturligt. Anna Ardin har under lång tid funderat på hur man ska hämnas på en man som dumpar en, är otrogen. När den andra kvinnan dök upp fick hon möjlighet att göra allvar av planen. Anna Ardin har planerat det hela bra. Hon har fått en annan kvinna att stå bakom våldtäktsanmälan. Ett fall av revenge-by-proxy. Och sen har fått hjälp av Claes Borgströms som gjort allt vad han kunnat för att försöka få Julian Assange åtalad ivrigt påhejad av feministbloggar.

Men sanningen kommer fram till slut. Annas perfekta ”Sjustegsmodell för laglig hämnd” misslyckades. En radering för lite. Och Google cache. Otur Anna. Otur. Herrens vägar äro outgrundliga.

Jag är mycket förvånad att kristna feministiska ”jämställda” kvinnor så kan dyrka en Wikileakshjälte att de gör allt vad de kan för att få honom i säng så fort de får chansen. Och sen, när de kommer underfund med att han inte är lika intresserad av dem som de i honom, går de till polisen och anklagar honom för våldtäkt. Det visar på ett extremt förakt för de kvinnor som är verkliga offer för manligt våld och sexuella övergrepp. Beteendet är oförsvarligt.

Om man i hjärtat bara är en groupie, varför inte bara försöka hålla tyst om det. Det är inget man ska sprida vare sig på nätet eller gå till polisen och berätta. Som det nu ser ut så är Anna Ardins noggrant planerade karaktärsmord och hämnd på Julian Assange inget annat än en självmordsbomb i foten. Lite oturligt för Anna att Google cache håller koll som en nätgud. Ska man radera, måste man radera ordentligt.

Det återstår nu bara att se vad förundersökningen kommit fram till. Enligt åklagarna:

Utredningen är långt framskriden och endast ett mindre antal utredningsåtgärder återstår att vidta före ett beslut.

Om det skulle visa sig att åklagarna kommer fram till att det handlar om falsk tillvitelse så kommer hundratusentals män, som påstår att de flesta anklagelser om våldtäkt är falska, få vatten på sin kvarn. Det kommer tyvärr också att medföra att det blir ännu mycket svårare för verkliga offer att få upprättelse. Det vore en katastrof.

Men denna historia kommer att föra något gott med sig. Vi kommer att förstå att bara för att man är  kristen, feminist, socialdemokrat, djurrättsaktivist och motståndare mot abort från vänster så betyder det inte att man är för lika värde för kvinnor och män.

382 reaktion på “Fallet Assange: Uppgifter raderas om och om igen

 1. du måste gå vidare med detta till media så att detta tas upp och uppmärksammas!
  Så länge detta enbart syns på en blogg så hjälper det inte rättvisan och hjälper inte assange att rentvås från ardins uppenbart påhittade historia.

  du har ett ansvar att försöka få ut detta i media!

 2. Bra skrivet, även om jag inte gillar att människor namnges, oavsett syfte eller teoretiskt brott. Ardin är ju inte DÖMD för falsk tillvitelse.
  Hur som helst verkar hennes bloggar helt ligga nere, i alla fall den vars cache-sida du länkade till.

 3. Jag tar inte parti för någon av de inblandade eftersom jag omöjligtvis kan veta vad som hänt och inte har den positionen att jag fått veta det heller.
  Jag måste bara kommentera rent generellt. Bara för att man skriver positivt om en människa i en blogg så behöver det inte betyda att man skriver det man verkligen känner. En blogg kan vara en fasad. Man kan också behöva fundera innan man gör en anmälan eller berättar för en annan människa om man blivit utsatt för ett övergrepp. Att hon raderat inläggen kan också betyda att hon ångrar inläggen just därför att det skett övergrepp. Men det vet inte vi, det vet bara hon.
  Alla ni som utifrån detta inlägg skriver att han är oskyldig gör er skyldiga till förtal tycker jag.
  Det är bara de inblandade som vet vad som verkligen har hänt och utredarna försöker förhoppningsvis ta reda på det. Det som skrivs i media och på nätet är bara rena spekulationer.

 4. Ja nog luktar det ”honey trap” om det hela. Frågan är bara hur mycket damerna i fråga fått betalt av CIA? Jag kommer att tänka på Monica Lewinsky. ”Hoppsan, det kom visst sperma på min klänning! Det är nog bäst att jag lägger den i mammas frysbox.” Alla visste att Bill Clinton var en horbock. Hur klämmer man bäst åt honom? Placera en hora i hans närhet. Nu vet jag ju inte om Assange har rykte om att vara en horbock, men misstanken ligger nära till hands. Hur klämmer man bäst åt honom? Placera ett par ho…

 5. Är det NÅGON som tänkt på att hon kanske gick med honom på kräftskiva lördagen den 14, satt ute med folk och knappt frös på NATTEN TILL SÖNDAGEN (skriver du en tweet efter kl 24 så blir det ju nästa dags datum) under denna kräftskiva och att övergreppen skedde EFTER tweeten ang ”sitta ute…” sen skrev hon ju inget på 3 dagar! HELLO!?!??!

  • Om nu våldtäkten skedde natten mot lördag den 14:e så stämmer det väl? Kräftskivan var på natten mot söndag den 15:e.

  • ”Om man vet att det ”anmälda övergreppet” ägde rum på natten mot lördagen den 14 augusti så blir det hela mer begripligt.”

   Detta är citerat från texten ovan, alltså natten mellan fredag och lördag skulle övergreppet skett.

  • Enligt anmälan skall ”våldtäkten” hänt mellan fredag-lördag.

   På lördagen letar Ardin febrilt efter en kräftfest som hon och Assange kan få komma till då tydligen Assange aldrig varit med om sådan.

   På söndagsmorgonen (kl. 2:00) twittrar Ardin från en (kräft-?) fest utomhus någonstans där hon myser och verkar stortrivas I Assanges sällskap.

 6. Är själv kristen,, men enligt de tio budorden så ska man inte vittna falskt mot sin medmänniska…och jag börjar undra om inte AA är beredd o göra det. Mycket ILLA i så fall…

 7. Har någon kontaktat Julian Assanges advokat angående dessa uppgifter? Oerhört viktigt att detta lyfts fram i en eventuell rättegång.

 8. Jag är inte förvånad när det gäller Sossar , feminister , kristna och muslimälskande damer , antagligen lite kommunister också…. Vilket skulle stämma exakt på pricken när det gäller dessa anklagelser , och personerna bakom denna cirkus.
  Julian måste bli frikänd på dessa punter , tveklöst.

 9. Klockrent!!! Tack! Tänk om jag hade haft tillgång till detta tidigare, det hade sparat mig en massa tid. En liten fråga bara: vet t ex medierna, Aftonbladet, m m om detta? Och Borgström?? Han fortsätter att mala på, fast han har ju haft fel tidigare, den mannen…
  håller helt med detta inlägg:

  du måste gå vidare med detta till media så att detta tas upp och uppmärksammas!
  Så länge detta enbart syns på en blogg så hjälper det inte rättvisan och hjälper inte assange att rentvås från ardins uppenbart påhittade historia.

  du har ett ansvar att försöka få ut detta i media!

 10. Såååå, de hade trevligt klockan två på morgonen, då är det omöjligt att han våldförts sig på henne klockan tre…? Jag säger inte att han oskyldig eller inte, jag bara menar att vad fan vet du.,..?

 11. ”Om man vet att det ”anmälda övergreppet” ägde rum på natten mot lördagen den 14 augusti så blir det hela mer begripligt.”

  Detta är citerat från texten ovan, alltså natten mellan fredag och lördag skulle övergreppet skett.

 12. Denna fråga kanske står i någon av kommentarerna, orkade inte riktigt läsa igenom alla.

  Om jag har sex med en person i 1 veckas tid, vi båda är med på det, vi båda har kul.
  Sen vill jag avbryta det för jag känner att detta inte kommer leda någonstans.
  Herren har någon dag kvar innan han ska åka så han tycker att vi ska fortsätta, jag tycker nej, han tycker ja, han påtrycker ja, jag fortsätter säga nej nej nej men i hans värld finns det bara ja. och han tar tag i saken och visar att det ska bli ja.
  Samlag äger rum, men jag har sagt nej hela tiden, och har påtryckt det, visat att jag inte vill under hela tiden.

  Frågan är, om jag har sagt jajajajajajaja i en veckas tid och sedan blir våldtagen för att jag inte vill längre, på vilket sätt ska detta då inte anses som våldtäkt?

  Bara en liten tanke jag fick över att du skrev så mycket som handlade om att hon var med på det hela.. hon kanske var det, men sedan var hon det inte längre.

  Undrar också över samtalet, hur vet du vad som har sagts om du inte var på plats i någon av lurarna eller var en av tjejerna som talade med varandra?

  Samt, bara för att man träffas och att en person sover hos en, varför ska det automatiskt vara att man har sex med personen?

  • Ett snabbt svar på bra frågor.

   Om man samtyckt till sex i en veckas tid och sen inte samtycker längre och mannen trots nej ändå tränger sig på är det självklart våldtäkt.

   Sen till om hon var med på det. Som det ser ut, min tolkning, är det mycket sannolikt om du och jag har ömsesidigt samtyckt sex dag ett och arbetar tillsammans dag två för att sen gå på en kräftskiva tillsammans som du ordnar för mig och du bloggar om att jag är en av världens smartaste människor och att du trivs i mitt sällskap tror jag inte att du ansåg sexet vara ett övergrepp. Vad som händer dag tre finns inte med i detta fall.

   Om vi samtycker till att göra något dag ett kan varken du eller jag inte dag två ta tillbaka det samtycket.

   Självklart kan jag inte veta exakt vad som avhandlats i telefon mellan kvinnorna. Efter det att kvinnorna fått kontakt och blivit medvetna om att de båda haft sex med Julian Assange går de tillsammans till polisen.

   Det är inte automatiskt att man måste ha sex med en person bara för att man sover tillsammans. I fallet Assange var det så att de hade sex med varandra när de sov tillsammans första gången.

  • Anmälan gäller ju händelsen natten mot den 14. Vilket underminerar ditt argument totalt då anmälan registrerades den 20 och JA åkte den 19 och hade sex med berörd part även efter den 14.

 13. Pingback: Welcome to the official web site of Jan Källman » Blog Archive » Snö,läckor och Hantverkargatan

 14. Bara för att spekulera i en helt annan riktning:
  Tänk om nyckelmeningen i kvinnornas samtal med varandra var:
  ”Va, gick kondomen sönder för er också? Varje gång!?”
  och de bestämde sig för att det kanske inte var en slump. ”Våldtäkt” kanske är det närmaste lagen kommer ”bedrägligt oskyddat sex”?

 15. Lysande arbete. Det märks att Du är en begåvning. JA gör en stor samhällsnytta genom sin civila olydnad. By the way, hur går man med i en hackergrupp tex den som hackat åklagaren och advokatens hemsida.

 16. Pingback: Jag pratar i radio kl 07.20 imorgon bitti « GenusNytt

 17. Måste säga att jag tycker det är enormt osmakligt att ifrågasätta en kvinna som potentiellt har blivit utsatt för en av de mest kränkande saker man kan bli utsatt för. Spekulationer i form av ”hon ville egentligen”, ”hon bad ju om det” osv osv förekommer tyvärr alltför ofta i samband med våldtäkter och dessa kan vara enormt skadande för en person som försöker läka från ett övergrepp. Och även om du inte använder dessa exakta ord, så lyser det starkt igenom i din text. Vidare ska sägas att endast 10% av alla som blir anklagade för våldtäkt faktiskt blir dömda, vilket tyder på att den bevisbörda som krävs faktiskt är ganska så substansiell. Därmed kan man anta att en åklagare inte går vidare med ett våldtäktsfall baserat endast på en utsaga, utan att andra bevis mycket troligt finns.

  Jag är ledsen att din idol blir utsatt för detta, men jag tycker att du i din tur även ska fundera över vad du utsätter ett potentiellt våldtäktsoffer för.

  • Om du på fullt allvar tycker att ”hon ville egentligen”, ”hon bad ju om det” lyser igenom i denna text så bör du sätta dig i skolbänken igen eller bara ge upp det här med läsning.

 18. Åklagaren kommer aldrig att påstå att hon gjorde fel! Om detta stämmer som Göran skriver här skulle åklagaren omedelbart sega upp sitt arbete och hålla på med något annat en juridik. Personligen skulle jag velat att hon skulle bli avstängd om detta stämmer någorlunda. Och lika stor skam över rättsväsendet. Anna Ardin är där med sin väste fiende, inte Assange. Vem kommer att tro denna kvinna efter detta samspel med Sofie Wilén som är besvikna att inte kunna behålla Assange. Jag fårstor att de är besvikna på han, att svika deras förtroende men det är inte kriminellt, och inte mindra rättsskamdal att komma med international efterlysning (Ska alla men och kvinnor som är otrogna eller vill bara ha ”one night stand” vara international efterlysta)! USA bestämmer därmed över Sverige! Stor Skandal! Ja och inte bara Sverige!! Sen gillar jag inte när folk skriver som ”Hej” ” De är simpla horor i mina ögon” vi men har inte patent på att ha de roligt, men det är rätt många som tror det, de såkallade ”MANSGRISARNA” som vi normala men får samma stämpel för och gör extrem feminismen gångbar!!!!! Många intressanta länkar här på denna blogg om fallet. Luktar USA skit allt sammans. Blir intressant att följa upp detta fall.

 19. vi har kontaktat Assanges advokat Björn Hurtig gällandes detta.
  Ardin/Wirén torde inte utgöra ett faktiuskt hot gentemot honom pga (att som det verkar för tillfället enl media iaf) avsaknaden av substans i deras utlåtanden. Det är snarare så att det faktiska problemet ligger i att Assange troligtvis blir utlämnad till usa där han, om Palin och hennes likar får som de vill, blir avrättad. kan Borgström leva med det enkom för att få medial uppmärksamhet och slå sig själv på bröstet ?

  dessutom är det, som redan nämnts på otaliga platser, så att detta mediadrev troligtvis har som uppgift att ta uppmärksamheten ifrån Wikileaks fakta och få media att tala om Assange som person snarare än det han lyckats visa världen. detta måste hållas i perspektiv.
  trots det tkr vi att alla som vill skall skicka info med link till denna sida till hans advokat så vårt enda msg inte försvinner i den förmodade mail-flod som kommer till advokatbyrån.
  mao, var god skicka denna sidas link till; bjorn.hurtig@forsvar.se

  vive l’anarchie
  hacktivists unite

 20. Pingback: Hur knullar man i Queensland? Cyberattacker åt alla håll! « Helena Palena

 21. Tänk om myndigheter runt om i världen skulle ens göra en tredjedel av den undersökning du har gjort när det gäller mål som Piratebay och Assange så skulle världen vara betydligt bättre tillhåll än vad det är i dag.

  Jag har blandad tilltro när det gäller först och främst svenska rättsväsendet…
  Gäller det brott om fildelning så har jag ingen tilltro då det handlar om pengar så där så fäller dom hellre än friar.
  Gäller det fall som USA har något intresse i så skulle jag satsa allt jag äger på en bettingsite på det utfall som gynnar USA. Säkraste vinsten någonsin, tyvärr inte någon högoddsare…
  Gäller det skattebrott så är det ungefär samma utfall som tidigare, alla fälls på både gott och ont.
  Våldtäkter, misshandel och annat där det inte är några mediakända personer så lyckas ibland svenska rättsväsendet med fällande domar, de har då även utgått ifrån DNA, bevis, fingeravtryck och annat!! gäller oftast inte annars

 22. Om man tänker efter så vad vore det värsta som Assange skulle bli anklagad för så att det ser riktigt dåligt ut för honom? Jo våldtäkt alternativt våldtäkt mot barn.

  Det är inte så många som vill stödja någon som är åtalad för våldtäkt då det är ett avskyvärt brott och många som fått falska anklagelser mot sig har fått leva med rykten och hot om att han är våldtäktsman trots att det blivit bevisat att det varit en falsk anklagelse. Det är något som sitter i och tar bort mycket av uppmärksamheten från wikileaks. Det kanske var av irritation som tjejerna lämnade in anklagelserna men jag kan sätta vad som helst på att bland annat det svenska rättsväsendet gjort ett jättearbete på att göra det större än vad det egentligen är.

 23. Pingback: Vänsterkvinnorna som ljuger om Assange! « KLARTEXTEN!

 24. Pingback: Feministerna som ljuger om Assange! « KLARTEXTEN!

 25. Vad bra analys och bra argumentación.Es viktigt att dessa detaljer är kända, men nyheterna i Argentina bara att upprepa de ”upprörande kommentarer” cablegate men det finns ingen väsentlig klagomål fokus på Wikileaks har gjorts när det gäller missbruk av amerikanska i Irak, eller bedrägliga rörelser av stora finansiella företag över hela världen. Jag tror med tanke på dessa centrala punkter Wikileaks journalistiska arbetet och det otroliga förföljelse från Interpol (Om du så är orolig för Berlusconi kvinnor bör också prövas då) gör det klart att detta är en politisk komplott. Världsmedborgare borde kräva mer förklaringar av vår regering och vidta åtgärder i frågan.Det är uppenbart att denna kvinna är angelägen om att undergräva Herr Assange, jag hoppas att inte kommer till Latinamerika, där om det finns fall av våld mot kvinnor, tror inte att den välkommen.

 26. Pingback: Bevisen på att kvinnorna ljuger om Assange! « KLARTEXTEN!

 27. Fin artikel och grymt bra jobb!
  MEN! Vem granskar dig? Hur vet man att du inte är en ful fisk från andra sidan?
  Nu när konspirationsteorierna haglar där ute måste du inse att allt som sägs torde bli bemött med största misstänksamhet! Du borde har styrkt din trovärdighet i denna artikel. Även om denna artikel tilltalar mina förhoppningar så får jag inte bara svälja det du säger, lika lite som jag sväljer all annan information jag får från media.
  Du får MVG av mig för det välskrivna och det fina arbetet som ligger bakom men underkänt för trovärdigheten.

  /Micke

 28. Pingback: Martins Blogg » För bra för att inte spridas…

 29. Pingback: Julian Assanges sexliv på svarta tavlan « Svågerpolitik @ Media.nu

 30. Mikael Engvall: Ifall Anna raderat sina Twitter-inlägg så är det jävligt suspekt, eller hur? Man måste fråga sig varför dessa raderats! Skälet är uppenbart!

  Ifall hon inte raderat inläggen så är de kopierade inläggen fejkade. Det lär falla på sin egen orimlighet, eftersom en sådan sak borde vara skitlätt att kontrollera med Twitter!

  Så vad är det du tvivlar på? Kan du utveckla?

 31. Tack för utförlig och relevant information.
  Det är något fel i lagstiftningen om man kan använda den för en personlig ”vendetta”. Kvinnorna borde också tåla en mans nej, i det här fallet Assagnes ovilja att ha en långvarig relation.
  Det är inte en fråga om otrohet heller eftersom det var flyktiga relationer från början.
  Att två kvinnor samarbetar för att fälla en kille som inte gör som de säger är allvarligt. Det i sig borde vara straffbart.
  Hoppas att det här kan inkluderas som bevismaterial så småningom.

 32. Good writing right there!
  But not get to much in to the fact that some comment were deleted it’s alot more in this case that smells like shit. But let’s not jump to conclusions just yet, don’t think we know every thing yet.

  Continue with the writing, but you might wanna keep it alittle bit less one sided next time.

 33. Pingback: Julian Assange, en man höjd över alla misstankar? Eller? | Samtycke Nu

 34. Can anyone please translate this in English or provide a link to the English version. I really want to know and understand the story.

  Thank you.

 35. Pingback: Tweets that mention Fallet Assange: Uppgifter raderas om och om igen | Samtycke Nu -- Topsy.com

 36. Efter att ha tagit del av detta fantastiska detektivarbete inställer sig nästa fråga:

  Hur många män sitter oskyldigt dömda för våldtäkt/sexuella övergrepp? Kan en kändis som Assange, med hans kapacitet, åka dit som oskyldig, så ligger de flesta andra mycket sämre till! Det saknar rättssäkerhet på detta område!

 37. Göran:

  din text är intressant, men den utgör inte bevis. Det finns grader av sexuellt tvång, från överfallsvåldtäkten i buskaget till något som kan ske inom en relation. Anna Ardin kan ha blivit utsatt för något slags sexuellt tvång av Assange, och sedan ändå twittrat om hur fantastisk han är. Jag skulle till och med vilja säga att detta är ett ganska vanligt beteende, att ett offer initialt försöker förtränga ett övergrepp. Jag säger dock inte att det är troligt att så är fallet.

  Min poäng: hela affären verkar lite skum men inget är bevisat än. Det är upp till en domstol att avgöra vad som hänt. Alla i denna tråd som nu tar för givet det ena eller det andra har FEL.

 38. Hur menar ni att det funkar för kvinnor som blir utnyttjade i ett förhållande? De håller väldigt ofta upp masken, döljer det som hänt genom att gå på julbord, träffa släktingar, säga vilken fin man de har osv.

  Med ert resonemang så finns det alltså inget brott eftersom kvinnan dolt det så fint?

  Det kan vara precis samma sak här. Bara för att det är en tillfällig förbindelse kan man mycket väl vilja bortse från det negativa och föra fram hur fiiiiint man har det.
  Absolut inget konstigt alls.

  När ni träffar på någon som mår dåligt, och försöker dölja något hemskt så lär ni förstå – tills dess – hoppas ni har det bra.

 39. Alla nya datalagar som tillkommit gällande lagring bör kunna bevisa att någon typ av mörkläggning har skett. Om jag varit åklagare i detta fall hadde jag följt upp alla trådar som kan skapa misstankar om koruption, detta är en ren självbevarelsedrift.
  Här ligger något och stinker utan att vare sig media eller rättsväsendet vill ta i det.
  Media var vår sista kontrollorgan av makten, var är den nu? Mycket bra skrivet, skäms över att leva i ett rättssamhälle som kan styras av storebror. Vi ser, får bevis, gör inget. Tycker nog att personer som arbetar på myndigheter skall ha ett personligt ansvar för sitt arbete. Gör man fel ska man få sparken, skadestånd mm, inte glida vidare på en räkmacka eller bli omplacerad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *