Sverigedemokratisk ”återfallsbrottsling” i kommunfullmäktige

Sverigedemokraterna vill att straffen ska bli hårdare. De vill också att samhället ska bli väsentligt tuffare mot återfallsförbrytare. Personer som om och om igen genom sina handlingar visar att de inte har respekt för lagarna.

Bo Åke Ericson är 87 år och har blivit av med sitt körkort av hälsoskäl. Trots det fortsätter Bo-Åke Ericsson att köra bil. Han har tagits för olovlig körning fyra gånger och godkänt bötesbeloppet på bötesbeloppet på 125 dagsböter på 100 kronor, totalt 12 500 kronor.

– Det är fel gjort, det vet jag. Men ibland har nöden ingen lag. Jag skulle till sjukhus och det fanns ingen taxi. Det är bara de här fyra gångerna jag kört. Jag kör när jag måste, det gör jag i fortsättningen också, säger Bo-Åke Ericsson till Dala Demokraten.

I årets val blev Bo-Åke Ericsson invald i Gagnefs kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna fick 257 röster i kommunvalet.

Marie Edenhager är ordförande för sverigedemokraterna i Dalarna och Västmanland.

– Det här är oacceptabelt. Det var en överraskning när jag fick höra det härom dagen. I min värld räcker inte hans förklaring. Det är ett grovt brott. Man får inte sätta sig över lagen, säger Marie Edenhager, som berättar att hon haft ett samtal med Ericson.

För att reda ut de hela har hon skrivit till partiledningen för att få råd hur partiet ska hantera det här. Om Bo-Åke Ericsson kliver av sitt uppdrag så kommer platsen att gå till en person som blev inskriven för hand på en av Sverigedemokraternas valsedlar. Problemet är att Sverigedemokraterna har ingen kontakt med den personen.

– Jag vill veta partiets ståndpunkt. Om vi ska be honom ställa sin plats till förfogande och en ersättare gå in.
– Vi sitter i en knepig situation. Vi kan inte sätta oss över valsystemet. En yttersta konsekvens kan bli att han utesluts och blir politisk vilde, säger Marie Edenhager.

Hur situationen i Gagnefs kommunalfullmäktige ska lösas är inte klart ännu. Dala Demokraten lär följa fallet.

En reaktion på “Sverigedemokratisk ”återfallsbrottsling” i kommunfullmäktige

  1. Kommunfullmäktige Gagnef samlades 1 november för den nya mandatperiodens första sammanträde. Det blev i sanning ett både underhållande och dråpligt evenemang. Bo-Åke Ericson stod för det i särklass annorlunda kommunfullmäktigemötet med idoga krav på uppmärksamhet. En iögonfallande figur, tunn och reslig. En sagans Don Quijote, 88 år gammal, stod i ensam ståtlighet för underhållningen i God Templarordens lokaler i Björbo. Denne stridbare riddare av den sorgliga skepnaden blev högst verklig med sina förvirrade utfall mot sina kombattanter och visade upp en repertoar av angrepp med utsträckta armar riktade som lansar. Skam den som talar illa därom!

    Men sagans riddare går ett lika sorgligt som ömkligt slut till mötes. Han blir inte förstådd för sin tapperhet i kampen mot inbillade motståndare. Ett kommunfullmäktigemöte av sällan skådat slag. Inget biljettvång för underhållningen. Den var helt gratis. Läs vidare Dalarnas Tidningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *