Våldtäkt eller inte?

Ville Carlström har skrivit ett mycket bra inlägg i Dagens Juridik. Det handlar om en våldtagen 15-årig flicka. Och hur hennes fall behandlas av en Tingsrätt.

Historien är hemsk och den får mig att må illa och bli förbannad. Hur våra domstolar resonerar begriper jag inte.

I Billy Butts fall är det uppenbart att det inte är fråga om våldtäkt. Han döms till 5 års fängelse. I fallet från Södertälje är det uppenbart att brott begåtts. Tingsrätten friar.

Domen är överklagad. Och det är bra. Men jag undrar hur offret känner sig. Tror hon på att det finns rättvisa i Sverige? När jag läser Ville Carlströms artikel tvivlar jag. Vad är det för fel på detta land?

5 reaktion på “Våldtäkt eller inte?

 1. Hur är det uppenbart att brott har begåtts?

  Hur kan du utifrån en partsinlaga som helt ärligt uppger att det är en persons påståenden anse att det är uppenbart att det är så?

  Killarna verkar ju mena att de inte samtyckte till sex, borde tjejen dömas också kanske?

  • Vet inte om du läst artikeln eller om du bara fantiserar. Har inte sett att killarna menade att de inte samtyckte till sex. Vet inte om du på fullt allvar menar att två killar blev våldtagna av en tjej i en kolonistuga och under den tid då tjejen våldtog de två killarna så ringde tjejens mobiltelefon. Killen som svarade i telefonen sa att ”hon var upptagen”. Han försökte på inget få hjälp.

   Och under den tid som gått har ingen av killarna som utsattes för övergrepp anmält det? Tror du på flygande tefat också?

   Skärp dig.

   • Det är ju kvinnans ombud som berättar. Han säger ju att killarna säger att hon var på dem.
    Är det hans passivitet när han kunde ha fått hjälp som bevisar att han inte blev våldtagen (om det nu är sant att telefonen ringde)?

    Tjejen har ju inte heller anmält det förrän 2,5 år senare. Är det den som först anmäler som talar sanning? Så om killarna anmält efter 2 år så hade de talat sanning och hon borde inte bli trodd eftersom hon inte anmält?

    Frågan var som sagt hur det var uppenbart att brott hade begåtts.

   • Vulgus,
    Det är stor skillnad på kritiskt tänkande och uppenbar dumhet.

    När jag läser dina kommentarer ser jag också att du antingen har svårt för att läsa, svårt att förstå det du läst eller en kombination av de två.

    Polisanmälan gjordes direkt i samband med våldtäkten.

    Vad är orsaken till att du skriver fullkomligt absurda kommentarer? Vad tror du effekten av dina skriverier är? Är det en tillfällighet att du skriver under ett nick?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *