Fallet Assange: Fler raderingar har upptäckts, ”Oops, I did it again”

Ett skäl för hämnd

I mitt arbete för att uppdatera min artikel om raderingar av tweets på Anna Ardins twitterbloggar har jag tyvärr blivit varse om nya raderingar. Nu har Anna Ardins blogg ändrats. 7-stegshämndlistan är bantad till 1 steg. De mest talande exemplen har helt enkelt tagits bort. I artikeln om ”Hämnerskan från Gotland” kan ni läsa mer om hämndlistan. Det verkar som om någon tror att man kan trycka på ”deleteknappen” för att ändra på historien. Osökt går mina tankar till Stalins Sovjetstat. Där trodde man också att man kunde ändra på historien genom att sudda i fotografier och ändra texter.

Eftersom några av er som kommenterat på min blogg anser att man inte kan dra några som helst slutsatser av de raderade Twitterkommentarerna undrar jag vad ni anser om ändringarna som gjort 7-stegslistan till en 1-stegslista.

På Anna Ardins blogg kunde man i september månad fortfarande läsa om de 7 stegen i hämndlistan.

Jag har funderat en del över hämnd de senaste dagarna och kom över en sida som fritt översatt består av denna sju punkters hämndinstruktion.

 

 

Steg 1
Tänk igenom väldigt noga om du verkligen ska hämnas. Det är nästan alltid bättre att förlåta än att hämnas.

Steg 2
Du behöver alltså inte bara vara på det klara med vem du ska hämnas på utan också varför. Hämnd ska aldrig riktas mot bara en person, utan även möta en viss handling.

Steg 3
Proportionalitetsprincipen. Kom ihåg att hämnden inte bara ska matcha dådet i storlek utan även i art. En bra hämnd är kopplad till det som gjorts mot dig.  Om du till exempel vill hämnas på någon som varit otrogen eller som dumpat dig, så bör straffet ha något med dejting/sex/trohet att göra.

Steg 4
Gör en brainstorm kring lämpliga åtgärder för kategorin av hämnd du är ute efter. För att fortsätta exemplet ovan så kan du paja ditt offers nuvarande relation, fixa så att dennes nye partner är otrogen eller se till att han får en galning efter sig. Use your imagination! Använd din fantasi!

Steg 5
Tänk ut hur du kan hämnas systematiskt. Kanske kan en serie brev och foton som får den nya att tro att ni ännu ses bättre än bara en stor lögn vid ett enstaka tillfälle?

Steg 6
Ranka dina systematiska hämndscheman från låg till hög i termer av troligt lyckat genomförande, krävd insats från dig samt grad av tillfredsställelse om du lyckas. Den ideala hämnden ligger givetvis så högt som möjligt i dessa staplar, men ofta kan en ökad insats av arbete och kapital ge säkrare output för de andra två, egentligen viktigare parametrarna.

Steg 7
Skrid till verket. Och kom ihåg vilket ditt mål är medan du opererar, se till att ditt offer får lida på samma sätt som han fick dig att lida .

Nu har hämndlistan ändrats. Steg 2 till och med Steg 7 är borta. Nu finns bara Steg 1 kvar. Utöver det har vissa kommentarer raderats. Men kopior på hur sidan såg ut i original finns. Och det kommer upp i sinom tid.

Min artikel om Twitterraderingarna publicerades 06.19 den 30 september. Klockan 06.44 fick jag ett mail från Anna Ardin. I mailet skrev hon:

Jag raderade tweetsen för att försöa undvikaden medieuppmärksamhet
jag fattade skulle komma, det var jobbigt nog ändå, och den
översatta listan på hämnd har jag aldrig försökt radera. Jag
förstår inte alls hur den skulle kunna vara relaterad till detta.

Detta var hennes förklaring till varför hon raderade tweetsen runt den 20 augusti. Men det står inget om varför Anna raderade en gång till den 14 september.

I svaret kan vi också läsa att hon aldrig försökt att radera hämndlistan. Nu har hon ändrat uppfattning. Huvuddelen av listan är raderad. Jag undrar givetvis varför hon ändrat sig. Kan det ha att göra med sexbrottsanklagelserna mot Julian Assange? Självklart vill jag inte att Anna kommenterar detta nu. Det pågår en förundersökning fortfarande. Julian Assange försöker fortfarande att hitta på det ena skälet efter det andra varför han inte ska komma till Sverige. Och det är inte förrän Julian har blivit förhörd som förundersökningen kan avslutas.

Att Anna Ardin tagit bort 6 av de 7 stegen, ändrar det hur man uppfattar hennes inställning till hämnd?

Att Anna nu hänvisar till en hämndlista som ligger på en annan blogg, har det någon betydelse?

Och så till sist, är det inte konstigt att 7-stegs hämndlistan har legat på en blogg som läses av många andra kristna broderskapare utan att någon reagerat och skrivet en kommentar innan Julian Assange anklagas för sexövergrepp?

Comments please. Men inga tröttsamma elakheter. Please!

11 reaktion på “Fallet Assange: Fler raderingar har upptäckts, ”Oops, I did it again”

 1. ”Och så till sist, är det inte konstigt att 7-stegs hämndlistan har legat på en blogg som läses av många andra kristna broderskapare utan att någon reagerat och skrivit en kommentar innan Julian Assange anklagas för sexövergrepp?”

  Det säger nog en del om dessa ”kristna” broderskapare. Exempelvis Peter Weiderud är gravt okunnig i religiösa frågor; det är ingenting mindre än en styggelse att han är ledare för en påstått kristen organisation. Sant kristna människor borde uppfatta honom som en trojansk häst.

 2. Jag utgår från att du absolut inte hade mig i åtanke, eftersom mina elakheter inte är tröttsamma!

  Vad är en elakhet då? Om någon mördar någon och jag skäller. Är jag elak då? Knappast. Men om någon inte gjort något alls och jag skäller, Då är jag elak! Sensmoralen blir att ifall ”elakheten” är proportionell så är det inte någon elakhet, eller hur? Då snackar vi adekvat reaktion.

  Det skada som falska anklagelser åsamkat både Assange och Wikileaks är enorm! Så vår reaktion mot falska anklagelser BÖR bli mycket stark, eller hur? Annars är den oproportionell!

  Vi bör inte behandla Anna Ardin med silkesvantar, utan med samma brutalitet som Assange behandlats! Det kallas proportionalitet! Annat är svenskt och dumt!

  Åklagarsidan och Borgström utmålar Assange som skyldig, vi utmålar honom som oskyldig. Fair enough! Nog om ”elakheter”.

  Du gör en stor insats för sanningen! Kan inte säga annat än att du tycks ha helt rätt i dina bedömningar.

  Varför gör då denna dumma kvinna på det viset? En del av förklaringen ligger nog i att hon (och kanske Borgström) gör bedömningen att tingsrätten inte fördjupar sig i analysen som du gjort utan bara på sin höjd kastar ett öga på Twitter-kommentarerna och bloggen som de ser ut idag och dömer efter det. Vidare tror jag Annas data-kunskaper är mycket bristfälliga! Det är en chansning från deras sida, men en rimlig sådan tror jag. Domstolarnas ledamöter skall vi inte överskatta!

  Men gör Assanges advokat ett bra jobb så blir dom natutligtvis överkörda.

 3. En annan sak: Vad i hel-e är han anklagad för? Såvitt jag förstår så erkänner alla parter att att samlagen har skett frivilligt (inte våldtäkt alltså). Men att kondomen gick sönder vid ett av samlagen med Anna och att kondom inte använders med den andra groupien?

  Vad är brottet egentligen??? Tydligen har han inte gjort något som är straffbart i England, så därför bör dom inte utlämna honom till Sverige. Det bästa han kan hoppas på i Sverige är ett frikännande! Så varför ta den risken? Plus att att värre obehagligheter kan ske.

  Vet någon exakt vad han anklagas för? Det hela verkar sjukt!

  • Ursäkta mig igen Klartext 🙂

   Det är inte meningen att vare sig du eller media ska känna till mer än själva misstankens brottsrubriceringar medan förundersökningsekretess råder. Julian Assange är kallad till förhör som misstänkt för fyra handlingar: Våldtäkt, olaga tvång och två fall av sexuellt ofredande. Mer än detta – alltså detaljer från vad de två kvinnorna sagt i förhör – får inte heller Julian Assange veta förrän han kommer till förhör.
   Det första som händer är att han får berätta sin version så detaljerat som möjligt. Sedan förhör polisen kring detaljer, söker efter samstämmigheter och icke-samstämmigheter. Både omständigheter som talar FÖR att brott har begåtts som talar Mot detta ska klargöras i förundersökningen.

   Först när förundersökningen är klar får alla parter+advokater läsa helheten. Först då beslutar åklagaren om målet ska läggas ned eller om det ska tas till rättegång.

   Först vid rättegången tillåts alla detaljer bli offentliga – för media, för de medborgare som vill se rättegången med egna ögon. Kanske blir det lyckta dörrar p g a alla hot som riktats mot både de två kvinnorna, Assange, Borgström och åklagaren? Det är inte omöjligt.

   I så fall tycker jag att extra bevakning av att allt går rätt till ska sättas in p g a det hatiska läget. Jag föreslår representant för F! och för Piratpartiet – två lämpliga utomparlamentariska bevakare. Varför inte en FN-observatör?

 4. Vet du att brottsrubriceringarna idag är våldtäkt, olaga tvång och sexuellt ofredande? Läste att våldtäkt inte längre var aktuellt.

  Verkar helt snurrigt! Hur kan frivillig sex vara våldtäkt eller olaga tvång? Skall bli jävla intressant. Groupisarna visste att all världens regeringar vill sätta dig Assange, så bara att antyda att dom kanske ville anmäla honom skulle få myndigheterna och feministen Borgström att slicka sig om munnen. Det är som att kasta en kyckling åt krokodilerna! Åklagarmyndigheten är nog mer än villiga att medverka till ett gummi-åtal (i dubbel bemärkelse).

  Varför skulle extremfeministiska Fi bevaka? Vi borde eftersträva neutrala seriösa bevakare! Vi vet ju alla att Fi står på kvinnornas sida, oavsett vad som hänt! Fi består av en samling galningar!

  Jag tror hur som helst att han kommer att frikännas, men då är skadan redan skedd. Man har svärtat ner och ifrågasatt både Assanges och Wikileaks rykte. Därmed neutraliserat dom mer eller mindre (se videon i min senaste länk ovan).

  • Klartexten,

   Vet du att brottsrubriceringarna idag är våldtäkt, olaga tvång och sexuellt ofredande? Läste att våldtäkt inte längre var aktuellt.

   Du visar återigen att du är extremt dåligt insatt i denna fråga. Våldtäkt har varit misstanken sen den 1 september. Det är den misstanken man hållit på och utreda.

   Du tror att du argumenterar. Det enda du visar, om och om igen, är din brist på kunskap. Ta en paus nu, läs på.


 5. Min artikel om Twitterraderingarna publicerades 06.19 den 30 september. Klockan 06.44 fick jag ett mail från Anna Ardin. I mailet skrev hon:

  Nu fattar jag ingenting. Var det inte nu när du höll på att uppdatera artikeln som du upptäckte att hon tagit bort hämdlistan? Hur kommer det sig att hon kommenterade borttaget av hämdlistan i mail till dig redan 30 september?

 6. Pingback: The Revenge? « Swam 2day

 7. Onekligen bisarrt. ”Historierevision” är det man närmast kommer att tänka på. Och det är inte direkt med tanke på Anna Ardin’s bakgrund och kompetensområden att tro att hon inte borde veta vad en sådan manipulation av bevis i eget mål faktiskt innebär.

 8. Allt detta påminner mig om före i tiden,
  en besk känsla och en del tårar kommer till mina ögon när jag tänker på detta-
  Då fanns ingen Wikileaks. Vietnam kriget var slut, de Latinamerikanska diktaturer började blomma.
  I Uruguay användes en lokal av en Universitet för CIA, bakom ryggen av befolkningen. Där satt specielister i att lära ut hur man torterar o dödar under tortyr. Folk kidnappades för att brukas som försökaniner o dödas.

  I Valparaiso kunde man höra flygplanerna som gick med folk som kastades i vatten o några amerikanska agenter var där o kollade att allt gick rätt till.

  Min far försvann under en tid. Mellan de slog honom, låt dem höra skrikande ungdomar, o sade till honom att de torterade också min sister och mig, de ville krossa honom så mycket som möjligt både psykiskt och fysiskt.

  Det var en hård tid den, många försvann eller satt i fängelse. Och USA var riktigt aktiv i allt detta.
  Det var strax efter min fars försvinnande,
  som tre tjejer började försöka helt öppet ragga mig.

  Misstänkte ett fälla och låt de vara.

  Flera år senare fick jag veta att de samarbetade med militärna, o förstod att jag gjort rätt i att försöka undvika det.
  Visste om liknande fall o detta var orsaken att jag undvek då att ha någon historia med dem.
  När detta inte funkade betalade dem några för att spridda att jag var homo, vilket är i sig inget fel, men jag var inte homo, men de sett detta som ett sätt att desakreditera.
  Slutligen försökte misshandla mig när allt annat inte fungerade, de väntade mig vid en busshållplats, två starka typer, som förklarade först att de var från polisen o att jag skulle skadigöras. Det låter som i en film, men det var faktiskt så. De likades inte så bra faktiskt, men likades med min syster, som misshandlades och våldtogs, på riktigt.

  Men dessa tre tjejer som spelade att de var intresserade i mig, som var efter mig, och som hade starka kontakter med militärna, vilka hade direkta kontakter med USAs regeringen. Det producerar på något sätt associationer.

  Anna samarbetar med Damas de Blanco.
  De är sämre än många latinamerikanska militära grupper och de stödjs av en del av de mest ökända extrema högerterrorister
  som varit även CIAagenter, och som har många mord i sitt samvete, och de får direkt pengar från USAs regeringen.
  Jag säger inte att Anna fyller samma roll som de tjejerna som skickades som fälla till mig. Men att det är möjligt.

  Jag var ändå en anonym ung person, som knappast störde dem just då och de använde krafter och pengar till sånt ändå. Hur mycket mer kapabla att göra detsamma mer folk som verkligen stör dem?
  Man kan ha ju faktiskt fel, vem vet, men möjligheten finns, och världen runt, tror faktiskt väldig många att det handlar faktiskt om ett fälla.
  För vi hoppas att det inte är så men
  det är inte ovanligt med såna fällor.
  Det enda som pekar på att det kanske inte handlar om en sån fälla är att det hela ser så amatörmässig. Men det skulle inte vara första gång som sånt bedrivs amatörmässigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *