Konspirationsteorier

Jag har inte mycket till övers för konspirationsteorier eller lösa spekulationer om sammansvärjningar när det gäller fallet Assange. Det beror inte på något annat än att en konspirationsteori måste tillföra en förklaring till skeenden.

Eftersom jag inte har några egna teorier om konspirationer så upplåter jag detta inlägg till er som vill försöka få till en vettig teori.

14 reaktion på “Konspirationsteorier

 1. ”Each case revealed in The Political Prosecutions of Karl Rove contains a startling similarity in tactics employed by the DOJ; the compiling of excessive charges, media leaks before the cases ever got to court and extreme machinations to move cases in front of conservative judges with histories of substantial ideological political involvement.”

  Continue reading on Examiner.com Karl Rove and the Rise of Political Prosecutions – Los Angeles LA County Foreign Policy | Examiner.com http://www.examiner.com/la-county-foreign-policy-in-los-angeles/karl-rove-and-the-rise-of-political-prosecutions#ixzz1ruz2dr9Z

  Det är många som inte har helt klart för sig varför Carl Bildts, Reinfeldts, primePSs och timbros (och svensk mediaelits) nära band till Karl Rove är en smula kontroversiell..men det hade du ingen AAAAANING om eller hur? Vågar du ens låta detta inlägg ligga kvar?

  • Dr Krastapoplos,

   Självklart låter jag inlägget ligga kvar. Tyvärr kan jag inte göra så att alla i hela världen kan läsa det.

   Jag kan inte lika bra som du bevisa inför omvärlden att du är en paranoid pappskalle som behöver undersökas av en doktor. Kanske ”professor” Marcello Ferrada de Noli vore ett bra val. Han har ju också ett oräkneligt antal konspirationsteorier. Alla ungefär lika knäppa som dina.

   • Göran. Kan du ett exempel på en konspiration (av historisk betydelse) som genomförts? Känner du till nåt om det?

   • Larsa,
    Vad sägs om Watergate? Eller attentatet den 20 juli mot Hitler? Mordet på Lincoln?

    En konspiration är en hemlig överenskommelse mellan två eller flera personer för att genomföra en hemlig, olaglig eller annan (oftast) ond handling.

    Så en konspiration som du gillar. När Julian Assange och hans advokater försökte lura omvärlden att Julian var anträffbar för förhör när han var i Sverige. Och när advokaterna försökte lura omvärlden att Marianne Ny aldrig visat intresse för att förhöra Julian under den tid han var i Sverige.

    Hur känns de senare ”konspirationerna”.

   • Dr Krasta Po Po Lost,

    Har med intresse tagit del av ditt material. Tror att denna länk hjälper dig att förstå vad din länk handlar om.

    Du som är en ivrig Flashbackare, läs denna länk där jag klippt ut följande text:
    Det är lätt att skämta om paranoia, exempelvis som Strindberg: ”Varför säger alla dessa människor att jag lider av förföljelsemani? Jag ÄR ju förföljd!”

    Paranoia är emellertid en enormt mycket bredare åkomma än bara förföljelsemani. Att tro att det är liktydigt med förföljelsemani är ungefär som när folk tror att schizofreni är detsamma som att lida av personlighetsklyvning. I mitt eget fall har jag inga, eller iallafall mycket ringa, inslag av att tro mig vara förföljd. Jag har inte heller – mig veterligen – några större symptom på megalomani, dvs storhetsvansinne. Däremot har jag med all säkerhet en personlighetsstörning och en skev bild av vem jag är och min identitet.

    Paranoian tar sig i mitt fall främst uttryck i att jag alltid tror ont om alla människor och alltid förväntar mig det värsta. Jag ser konspirationer och intriger överallt. Jag tror helt enkelt som Nick Cave: ”People just ain’t no good.” Jag har många gånger fått höra att jag är som någon avdankad CIA-agent som lever efter devisen: ”Never trust anyone.” Ironiskt nog har jag faktiskt jobbat på en statlig myndighet och där hela tiden drabbats av backstabbing, vilket sannolikt har hade ett stort finger med i spelet när och varför jag utvecklade min paranoia.”

    Det finns hjälp. Prova denna länk.

   • En man har, i politiska syften, blivit falskeligen anklagad för våldtäkt, av svenska staten, av massmedia, och med Claes Borgström i spetsen. Jag vet ingenting om kvinnornas motiv till att ta sig till polisen. Men jag kan konstatera att dessa kvinnor utnyttjas i politiska syften.

    Jag har läst din blogg, GR. Jag har läst både vad du skriver om de ut kvinnorna och om Assange. Jag har läst både dina spekulationer om ”svartsjukemotiv”, och dina insinuationer mot den man du först friar med logiska artgument.

    Jag har sett dig skriva om samtyckeslagstiftning, med rättsäkerheten som motiv. Nu väljer du att klandra offret(offren).
    Du framstår som mer än excentrisk GR. Paranoia?

   • Och?Och?Och?
    …vad vill du ha sagt med denna blogg? Du verkar ointresserad av människor, rättssäkerhet och det uttalade syftet med denna blogg – värdet av samtyckeslagstiftning. Det bekymrar dig inte ens när vårt rättsväsendet utnyttjas i politiska syften.
    Så då undrar jag: Varför vittnade du i England (med material du hittat påflashback?) Är det bara fritidsnöje för dig? Varför skriver du i denna blogg? För mig framstår det som helt absurt.

    … men kanske, kanske, är din blogg helt enkelt bara ”utomordentligt bra för Sverige?” 😉
    ………………………………………………..
    “The nationalist not only does not disapprove of atrocities committed by his own side, but he has a remarkable capacity for not even hearing about them.” ~Orwell
    …………………………………………………

   • och…
    Du påstår dig bry dig om ”samtyckeslagstiftning”. Ett motiv som anges(eller är underförstått) är ökad rättsäkerhet för kvinnor (och män).

    Men att rättsystemet utnyttjas i polistiska syften bekymrar dig inte det minsta. Du hyser uppenbarligen inga ens några varma känslor kvinnorna (eller mannen) men bemödar dig ändå att åka till england och vittna om ovesäntligheter du läst på flashback.

    I stället för argumentera för samtycketslagstiftning skriver du om ihopfantiserade (påhittade) möten med arketypiska ”Assangeanhängare”…(som givetvis sverigedemokrat och heter Jimmy).

    och… jag är inte imponerad. Visst är ni lobbyister/representerar en intresseorganisation. Och… Det är HELT OK i den mån ni är öppna med era syften.
    Men det du/ni gör på den här bloggen här är synnerligen fult, likaså din roll som ”försvarets vittne”.

    OM du promt skall bedriva stinkande stadspropaganda – Kan du inte skriva på expressens-kultursidor i stället? pppppptttttrrrr !!! :-P´

  • Och?
   Och?
   Och?

   …ändamålen helgar medlen?
   …det är dåligt betalt att bara vara taxichaffis?
   …wikileaks har ”blod på sina händer?”
   …din blogg är utomordentligt bra för Sverige?

   Och?
   Jag vet inte vad som driver dig GR, jag kan bara konstatera att det inte har något att göra med feminism, rättsäkerhet eller ”samtyckeslagstiftning”. []
   ………………………………………………………………………..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *