I huvudet på en foliehatt

Så har det hänt igen. Sprang på en foliehatt i natt. Det var mörkt i lokalen. Så jag såg inte hatten. Men jag hörde en mörk mansröst som skrek ilsket med öldoftande andedräkt:

”Den där jävla feministåklagaren som har i hop det med den rödnäste fotbolls-VM-hataren Borgström borde fan sparkas. Hon är ju helt tokig. Hon håller på och utreder Jooulian Assaaaanscsh om spräckta kondomer. Hon skämmer ju ut oss i hela världen. Det där jävla sossepacket gör att man vill ju inte vara svensk längre!”

”Alcoa, det är inte Marianne Ny som sköter utredningen. Har aldrig varit. Ärendet hanteras av Västerorts Åklagarkammare. Chefsåklagaren som har hand om ärendet heter Erika Lejnefors”, sa jag, säkerligen med en ton av ironi i rösten.

”Va fan kalla du mig alko för din jävla ordrunkare!”

”Jag kallade dig inte alko utan Alcoa. Du vet det där amerikanska aluminiumkompaniet. Dom som gör en så snygg folie. Sån där folie du gjort hatten av. Stilig sak. Ser nästan ut som en tysk stålhjälm. Skyddar den mot all strålning?”

”Tysk stålhjälm? Menar du att jag är nazist?”

”Nej, nej, nej. Inte alls. Du tänker väl bara som en nazist, men du är väl mer som Jimmy? Menar du att du är svensk? Jimmy sa ju att i det här landet bor det bara invandrare.”

”Hur fan vet du mitt namn?”

Så här höll det på ett tag. Men jag fick i alla fall veta att Marianne Ny och Claes Borgström hade gått i samma skola och att jobbade tillsammans. De var riktiga vänner. Och Claes kunde minsann få Marianne att göra precis som han ville. Och alltihopa för att Julian Assange skulle skickas till USA och göra feministerna glada. Eventuellt skulle en av tjejerna som fixat den trasiga kondomen vara en CIA spion för hon hade blivit utkastad från Cuba. En sån där riktigt fin liten konspirationsteori. Som en oätlig vickning.

Erika Lejnefors utreder fallet Assange

Det spelade ingen roll för foliehatten att jag förklarade hur överprövning  av åklagarbeslut går till. Att om ett beslut omprövas så skickas det normalt tillbaka till den lokala åklagarkammaren som hanterade ärendet från början. Men att i just detta fall skickades det till Västerorts Åklagarkammare och att ansvarig för utredningsåtgärder och kontakter med polisen är Erika Lejnefors. Marianne Ny har bara det övergripande ansvaret och fattar de viktiga besluten om tvångsåtgärder, avslutande av förundersökning etc. Se pressrelease från åklagarna.

Det är enormt vad mycket skit Marianne Ny får på olika trådar på nätet. Och hon är inblandad i de mest barocka konspirationsteorierna. Tycker faktiskt att det är otroligt att man kan hitta på konspirationsteorier om människor som faktiskt inte är involverade. Ska det vara en bra konspirationsteori så måste åklagaren, sen den 1 september, vara Erika Lejnefors. Det borde väl höra till grundkursen i Foliehatt 1.

Ni som försöker hitta nya konspirationsteorier, se till att det är rätt personer som är inblandade. Marianne Ny är inte den åklagare som har gjort utredningen som ligger till grund för häktningen av Julian Assange. Det är Erika Lejnefors.

Som ni kan se av bilden finns foliehattar i dammodell. Det är inte enbart inkrökta herrar som bär foliehatt. Dammodellen är inspirerad av Ku Klux Klan. Eller som Jimmy sa, en stjärngossemössa från Sölvesborg.

Och ni som har svårt att hitta på egna konspirationsteorier har jag ett tips. Flashback har en tråd. Den hade när jag kollade precis nyss 21 811 kommentarer. 1 818 sidor med olika konspirationer. Och det som faktiskt är grymt. I många av dessa konspirationer ingår Marianne Ny. Så nu måste man hitta nya med Erica Lejnefors.

För er som reser när ni konspirerar finns det riktigt balla husvagnar i aluminium. De tillverkas av Airstream Inc. I USA. Husvagnen på bilden användes i Roswell New Mexico där man upptäckte delar av flygande tefat 1947. Och, har det länge påståtts. Det är där man någonstans har 3 utomjordingar gömda så att ingen ska kunna se dem. Fördelen med husvagnen är att man behöver inge foliehatt när man är inne i den.

18 reaktion på “I huvudet på en foliehatt

 1. Du är riktigt rolig du! Skrev du sedan till Djurens Rätt och skällde ut dem för att vara Nazister som jag bad dig om? Jag vet förresten inte vart i fridens dar hela inlägget där du redogjorde för sambandet mellan att vara djurvän och nazist tog vägen – det inlägget tycks också vara ”raderat” som så mycket annat i den här affären? Läs exempelvis http://www.daddys-sverige.com/3/post/2010/11/gstinlgg-marianne-nys-konstiga-syn-p-rttsskerhet.html om du tror att det hela handlar om konspirationsteorier av Sverige Demokraternas foliehattar iklädda ”stjärngossemössor från Sölvesborg” som ställer sig den eviga frågan ”att hur kan detta vara möjligt i en västerländsk rättsstat” eller om gemene man i allmänhet upprörs av dylika ”Twisting Sisters in action”?

  • Observer,
   Jag har läst vad Daddy’s har skrivit i länken du skickade till mig. En av anledningarna att jag skrev var just det faktum att jag just läst Daddy’s inlägg. Daddy’s, eller Andreas som han som skrivit heter, har flera fel i sitt inlägg. Jag kommer att skriva ett inlägg om det också men jag har inte hunnit med.

   Men eftersom du är observant och vill veta så ska jag här tala om vilka som jag kommer att kritisera. Det är inte bara folieförsedda SD-tomtar. Det är fler som ”hatar” kvinnorna som anmält och vill få Assange fri. Vi har ett antal rabiata kvinnohatare som hatade kvinnor innan Wikileaks fanns. Vi har vänsterfolk som tror att det hela är en konspiration av onda USA för att knäcka Wikileaks. Vi har Wikileaksfans och nätaktivister som tror på ”nätfrihet”. Vi har Bianca Jagger, Naomi Wolf, John Pilger, Michael Moore, Ken Loach, Jemima Khan och andra kända pappskallar som uttalar sitt stöd för ………. nåt. Vi har hundratusentals människor som skrivit på nätpetioner. Foliehattar har vi på flashback. Sen finns det massvis med andra siter. Enkelt sammanfattat. Personer som inte vill förstå vad det hela handlar om.

   Foliehattar och pappskallar. Det som är så fint i Sverige är att vi kan välja huvudbonad själva. Det kan du också observer, men då måste du först ta av dig dom där sugrörsglasögonen du har på dig, ta ett djupt andetag och börja sätta dig in i fallet.

   Det där om SD, nazister, Djurens Rätt är naturligtvis inte suddat. Ser du nu vad som händer när du har sugrörsglasögonen på dig? Då är det lätt att foliehatten åker på.

 2. Lustigt att den enklaste förklaringen inte tycks vara tänkbar för Göran Rudling: att två kvinnor som var för sig sökt upp Assange för att ha sex med den berömde mannen ångrar sig efteråt, snackar ihop sig, och väljer att anmäla honom för våldtäkt eftersom det är väldigt lätt att anmäla människor för våldtäkt i Sverige.

  • OJ,
   Den enklaste förklaringen är att det är två kvinnor, som tillsammans går till polisen och anmäler Julian. Av vad jag förstår så anser du att det är en rimlig förklaring till caset. Om så, håller jag helt med dig. Alla konspirationsteorier är väsentligt mindre sannolika, för att inte säga helt omöjliga. Roligt att du håller med om vad jag hela tiden sagt. Att det hela har en enkel personlig förklaring.

   • Du pratar hela tiden om konspirationsteorier och påhitt.
    Hur ska man kalla din påstådda sexnatt med Pamela Anderson som du beskriver i http://www.samtycke.nu/2011/01/pamela-anderson-tomteluvor-och-jag/?
    Vad det verkligen så eller var det en våtdröm för en tomte?
    Eller var det helt enkelt en konspirationsteori?
    Kom ner på Jorden och inbilla dig inte att du vet bäst!
    Ynkliga manliga feminister är ännu värre en värsta radikala feminister!
    Dessutom gillar inte Pamela gubbar med skägg!

   • Göran: Bra, då är vi alla överens, media, konspirationsteoretiker, manshatare, kvinnohatare, politiker, sansade personer och dårar! Två kvinnor går tillsammans till polisen och anmäler Julian! Finns det någon som förnekar sanningshalten i den utsagan?

    Vi behöver inte spekulera i grunderna till anmälan: Vi vet nämligen genom deras egna vittnesmål att både Ardin och Wilén aktivt sökte upp Assange och att båda upplät sina privata sängar åt honom. Vi vet också att ingen av dem talat om några övergrepp (tvärtom) förrän de blivit medvetna om att båda varit i säng med honom. Vi vet också att båda ändrat sin historia radikalt, liksom vi vet att det värsta som Assange anklagas för är något som de flesta normalt funtade människor inte kan föreställa sig betraktas som brottsligt ens i Saudi-Arabien.

    Jag vet att du är ganska extrem i dina åsikter, Göran, men handen på hjärtat: Om du vaknar av att Pamela Anderson på morgonen efter er heta kärleksnatt på hotellet ”utnyttjar” ditt morgonstånd, tycker du verkligen ärligt att hon ska sitta två år på Hinseberg för det?

 3. Och i botten av alla bortkollrade herrars själ ligger den gamla historien om Eva & ormen & äpplet…

  Före Eva hade Adam en annan hustru, hennes namn var Lilith, en begåvad & kul tjej. Adam blev sur på henne därför att hon inte ville lyda honom och bad därför Gud att få en ny fru. Okey, sa Gud och fixade fram Eva från ett rävben, ovanligt söt och rar var hon. Men inte heller Eva var att lita på, hon lät sig luras av en orm och så snuvade hon Adam på hela Paradiset. Sta-a-a-a-a-ckars Adam!

  Hur gick det för Lilith? Tja…Gud jagade ut henne ur Paradiset. Hon flyger sedan dess omkring i världsalltet och sätter upproriska drömmar i huvudet på kvinnfolk. Vissa kallar henne för en Demon. Andra för Frihetens Gudinna. Nuförtiden är det många flickebarn som döps till Lilith.

  Jag undrar om inte Gud räknade ut det här som en ren konspiration mot Adam?

 4. Lilith lyckades få gud att kastrera ärkeängeln Samael som straff för att han lät sig luras i säng med henne, så en parallell finns det mellan judisk mytologi och det här fallet. Annars tycker jag mest Gomérs kommentar var irrelevant svammel.

 5. Ja, visst var det irrelvant svammel! Exakt min åsikt!

  Men en rätt snyggt hopkommen konspirationsteori…jämförelsevis.

 6. Enligt den FUP som du inte hade tillgång när skrev om foliehatten, så är Marianne Ny undersökningsledare. Hon är också biträdande undersökningsledare tillsammans med Erika Lejnefors. Detta tyder väl på att hon har ett större inflytande över själva utredningen än vad du vill påskina.

  • Hej Oldwolf,
   Det som du hänvisar till och kallar en FUP är ingen FUP. Det är en häktningspromemoria. Det är riktigt att jag inte fick tillgång till den förrän sent den 31 januari, nu har väl snart alla den.

   När ärendet blev överklagat av Claes Borgström och beslutet att återuppta förundersökningen fattades återsändes det till den lokala åklagarkammaren och där görs utredningen och den som är chef för det är Erica Lejnefors. Marianny Ny kvarstår i en ”övervakande” roll och är ansvarig för viktiga beslut, bl.a. frihetsberövanden etc. En häktning är ett viktigt beslut. Vad jag försökte säga tidigare, och upprepar nu, är att utredningen sker i Stockholm under Erika Lejnefors. Allt tjat om Marianne Ny som en ”feministisk konspiratör” som pågår på Flashback är att skjuta vid sidan om målet. Eller kanske bättre, är att skjuta upp på läktaren.

 7. ”Att skjuta över målet” heter det väl visst. Så hur har plötsligt ärendet hamnat i Stockholm? Hette det inte tidigare ”att då man överklagar en förundersökning så hamnar ärendet automatiskt hos Marianne Ny i Göteborg – inget konstigt med det”? Var således Clas Borgströms tågresa på ca. 500 km till sin tidigare vän Marianne Ny i Göteborg trots allt helt och hållet onödig om ändå den nya förundersökningen bedrivs i Stockholm? Eller var det så att man blev illa tvungen att förlägga utredningen till den plats där ”brottet” hade begåtts då ”svåger-politiken” inom svenskt rättväsendet återigen stack den breda allmänheten för mycket i ögonen?

  • Lyft på foliehatten så ser du klart. Överklagas ett chefsåklagarbeslut rörande sexualbrott hamnar det på Utvecklingscentrum i Göteborg. Om ett beslut ändras så skickas ärendet sen tillbaka till den åklagarkammare som hanterade fallet från början men man byter åklagare. Om du, med lyft foliehatt, läser vad som gäller vid överprövning av åklagarbeslut så borde det vara klart.

   Alla fåniga spekulationer om Claes Borgström och Marianne Ny kan sedan skickas ut i rymden för att aldrig mer återkomma. Skulle vara trevligt om du kunde bygga dina bisarra teorier om ”svåger-politik” på fakta istället för på påhittade uppgifter.

 8. Tillåt mig skratta – ”Utvecklingscentrum i Göteborg”. Kallar du också en fålla med får som du låtit vargen vakta nattetid för ett ”Utvecklingscentrum för fåren”? Det är ju ungefär samma sak när man skickar oskyldiga män i gapet på en inbiten radikalfeminist som de facto Marianne Ny är.

  • Det är precis som om vi vridit tidsuret 70 år tillbaka i tiden och befunnit oss i Nazi-Tyskland där man även upprätthöll ”Utvecklingscentra” av olika de slag för judarna.

 9. Jag var där. Såhär gcik dialogen:

  GR: ”Nej, nej, nej. Inte alls. Du tänker väl bara som en nazist, men du är väl mer som Jimmy? Menar du att du är svensk? Jimmy sa ju att i det här landet bor det bara invandrare.”

  Foliehatten:”Hur fan vet du mitt namn?, Din jävla ordrunkare”

  Göran Rudling: ”Hur fan vet du mitt jobb?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *