Läckan får konkurrens

Wikileaks får konkurrens av allt fler läckor skriver Svenska Dagbladet. Rena läckfetischismen har brutit ut på nätet. I Wikileaks kölvatten kommer nu Openleaks, Brusselsleaks, Balkanleaks, Tradeleaks och Greenleaks. De nya sajterna tar över när Wikileaks sviker sina egna ideal.

Wikileaks gloria hamnar alltmer på sniskan. Våldtäktsmålet mot förgrundsgestalten Julian Assange har följts av anklagelser om antisemitism mot organisationens svenska kontaktperson Johannes Wahlström.

Assanges senaste paranoida uttalanden om att Sverige är ”feminismens Saudiarabien” och att han riskerar att hamna på Guantánamobasen och avrättas om han utlämnas till Sverige, gör att även de mer entusiastiska supportrarna börjar skruva generat på sig.

Många i de egna leden har också tröttnat på Assanges toppstyrning och framhävande av sin egen person. Likaså figurerar uppgifter om att sajten tar betalt för sina avslöjanden. Och så den största synden av alla för en organisation som kräver att världen ska vara öppen – den är det inte själv. Vill du läsa mer?

3 reaktion på “Läckan får konkurrens

  1. ”Wikileaks sviker sina egna ideal” får du nog försöka underbygga med något. Resten orkar jag inte bemöta just nu, det är bara samma trötta kampanj mot det som makten (inklusive gammelmedia) bestämt sig för är farligast av allt just nu, medborgarnas insyn i maktens förehavanden.

    • Det är en tidningsartikel. Skriv till artikelförfattaren. Jag publicerade det för att det är ett intressant inlägg i debatten. Vilket man inte kan säga om alla inlägg.

  2. Snor du tidningsartiklar, förlåt, återpublicerar dem med upphovsmannens tillstånd, så utgår jag ifrån att du står bakom åtminstone kontentan av det som sägs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *