Julian Assange och Robert Hughes

Det är idag ganska exakt två år sedan fallet Assange exploderade i media. När jag för första gången skrev om fallet, den 8 september 2010, kunde jag inte drömma om att affären Assange skulle pågå i över två år utan att komma till ett avslut. Idag har Julian Assange fängslat sig själv på Ecuadors ambassad och väntar på ett besked om han ska få asyl. En fråga som hans anhängare är oerhört intresserade av. Hur han ska kunna komma från ambassaden är för mig en mer intressant fråga.

I början såg det ut som om det fanns mycket konstigt i fallet. Det är ett svagt case och polis och åklagare har inte varit särskilt duktiga på att utreda det hela. Vad som blivit mer och mer påtagligt under resans gång är att Julian Assange och hans anhängares ljuger om många omständigheter och förvränger fakta i många fler. Något som inte skulle behövas om Julian Assange är så oskyldig som han påstår.

Man påstår, utan att stödja det med fakta, att det är konstigt att Julian är den enda personen misstänkt för sexbrott som jagas så infernaliskt av polis och myndigheter världen över. Och att Julians villkor för borgen är så stränga att det i själva verket handlar om ett frihetsberövande, en husarrest. Eftersom det är Julian Assange och hans anhängare som påstår detta måste det därför vara helt felaktigt. Så låt oss titta på ett fall ur verkligheten.

Klockan 7 på morgonen den 9 augusti 2012 blev den 63-årige australiske tv-stjärnan Robert Hughes anhållen i London. Han begärs utlämnad till Australien misstänkt för 11 olika sexualbrott mot barn. Brott som begåtts mellan 1985 och 1990 och som har maxstraff på mellan två och tio år.

I en domstolsförhandling blev Robert Hughes frisläppt mot en borgen på £ 60 000 och med strikta restriktioner. Hans pass, både engelska och australiska, konfiskerades och han har belagts med fotboja. Han måste vistas på en bestämd adress under natten och han får inte träffa ungdomar under 16 år utan annan vuxens sällskap. Han får inte heller vistas i närheten av flygplatser eller St Pancras stationen varifrån Eurostar avgår. Restriktioner som till och med är strängare än Julian Assanges. Trots detta har jag inte hört någon nämna att Robert Hughes är i husarrest. Men har har kanske inte lika världsfrånvända supporters som Julian Assange.

Fallet Robert Hughes visar att även Australien vill ställa misstänkta sexförbrytare till svars. Anklagelserna rör visserligen brott begångna mellan 1985 och 1990 men det hindrar inte utredarna. Jag vet inte om Robert Hughes är skyldig till vad han anklagas för. Han är oskyldig till dess att han dömts i en domstol. Men det står dock klart att Australiens sexualbrottslagstiftning är betydligt tuffare än den svenska. Och att de australienska myndigheterna som utrett fallet sedan början på 2010 och har intervjuat närmare 100 personer menar allvar. De vill få Robert Hughes utlämnad till Australien för att lagföras för sexualbrott något som Robert Hughes motsätter sig.

Det finns många likheter med Julian Assanges fall. Något som är lustigt i sammanhanget är att Robert Hughes advokat Robert Katz som uttalat sig och påstår att Robert Hughes har upprepade gånger försökt få kontakt med utredarna i Australien och frivilligt erbjudit sig att låta förhöras. Något som utredarna enligt advokaten hela tiden avvisat.

Det ska bli intressant att följa fallet Robert Hughes. Kommer hans försvarare likt Julians att påstå att rättsväsendet i Australien inte är att lita på. Att lagstiftningen skiljer sig från andra länders, att landet är i händerna på en feministmaffia vars enda mål är att sätta oskyldiga män i fängelse, att åklagarna i fallet Robert Hughes liknar Lavrentiy Beria, att brotten Robert Hughes är misstänkt för inte är brott i England, att processen är politisk eftersom åklagarna väntat sen 2010 på att förhöra Robert Hughes, att de som kommit med anklagelser mot Robert Hughes är CIA-agenter, att Robert Hughes bör förhöras i London, att det räcker med videoförhör etc. etc. Och vad kommer Michael Moore, John Pilger, Bianca Jagger, Rick Falkvinge mfl att säga.

Och så undrar jag om förstås om Julian Assange kommer att få en rumskamrat.

2 reaktion på “Julian Assange och Robert Hughes

 1. Det är uppenbart att du borde byta plats med Quick.

  De fall där EAW utfärdats av sverige så handlar det om mycket grova brott. Ett sådant exempel är pedofili. Ska du dra ett exempel så bör brottet kanske vara något sånär likartat det JA anklagas för, kanske bör det också vara ett svenskt rättsfall du hänvisar till? Jag tror omöjligt att du kan vara så korkad som du gör dig till, enda rimliga är att du har någon sorts psykiatrisk diagnos.

 2. Jag å min sida tycker att misstänkta pedofilen robert huges är otäckt lik Göran Rudling*. Skämt åsido Guapo, så tycker jag att både Claes Borgström och göran Rudling borde låsas in brevid Hagamannen. 😀

  (*GR målvakt för denna tarm av propagandaapparaten, bloggen ”samtycke.nu”).

  Nej Guapo göran rudling är inte excentrisk, han är inge dumskalle. Är det någon av flashbacks läsare som liksom DrKrasrapopolos kunde förutse att denna blogg, författat av ”försvarets vittne” skulle ta en sådan här vändning? Detta redan när han han hade som jobb att kvinnorna som ”ensamma galningar”? Problemet är att en ensam galning inte KAN planera ett karaktärsmord. För detta krävs en välsmord PR-apparat (~svensk massmedia)

  ;-P

  ”Som det nu ser ut så är Anna Ardins noggrant planerade karaktärsmord och hämnd på Julian Assange inget annat än en etc..” ~GÖRAN RUDLING
  GOOGLA DET ÄR CITERAT FRÅN DENNA BLOGG av den hopplösa Göran Rudling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *