Naomi Wolf upprepar felaktigheter om fallet Assange om och om igen

Naomi Wolf är en amerikansk författare och feminist som engagerat sig i fallet Assange. Hon har skrivit en mängd artiklar om fallet. Artiklar som fyllda med felaktigheter, bisarra konspirationsteorier och uppenbara lögner.

En av hennes artiklar, ”Something Rotten in the State of Sweden: 8 Big Problems with the ‘Case’ Against Assange” publicerades den 11 februari 2011 på Mark Crispin Miller’s blog.

Samma artikel publicerades på Marcello Ferrada de Noli’s blog den 10 februari 2011. Då med namnet Karl Rove, Sweden, and the Eight Major Aberrations in the Police Sex Crime Reporting Process in the Assange Case.

Artikeln innehåller så otroligt många felaktigheter att jag skrev till Professor Mark Crispin Miller och ställda några frågor. Han erbjöd sig genast publicera ett genmäle om jag ville skriva ett, vilket jag gjorde. Genmälet publicerades den 1 september i år, Naomi Wolf’s 8 problems with the case against Assange: A rebuttal. Samma artikel finns också på min engelska blogg under namnet Checking Naomi Wolf’s 8 big problems in the Assange case and coming up empty.

För den som är intresserad av att se hur dåligt underbyggda Naomi Wolf’s argument är rekommenderar jag en läsning. Naomi påstår att det finns 8 stora problem i utredningen av fallet Assange. När jag kontrollerat hennes påstående kan jag konstatera att inte ett av hennes påståenden är korrekt. I själva verket har hennes artikel 9 mycket allvarliga faktafel. Inte nog med att det finns faktafel. Hon konstruerar befängda konspirationsteorier baserade på hennes påhittade uppgifter.

Den 1 september i år har Naomi Wolf skrivit en ny artikel, Sweden’s other rape suspects. I den kommer Naomi Wolf med den nya och helt fantastiska uppgiften att det brott som Julian Assange är misstänkt för begicks i Uppsala. Allt för att försöka koppla ihop Assanges utredning med utredningen av den dömde före detta polischefen i Uppsala, Göran Lindberg. Denna artikel är fylld med fler fel än andra som hon skrivit. ”Way to go girl!!!”If the readers don’t believe one lie, make another one up.”. Skriver just nu en post om detta som kommer att publiceras de närmaste dagarna på min engelska blogg.

Professor Marcell Ferrada de Noli är en av de personer som verkar ha lättast att ta till sig påhittade uppgifter i fallet Assange. Ingenting är för dumt eller för konspiratoriskt för att det inte ska platsa på hans blogg.

Han utger sig för att vara akademisk skolad och hederlig person. Jag har därför skickat mitt genmäle på Naomi Wolfs artikel till honom och bett honom att publicera det. Något som är rimligt. Om något är uppenbart fel har man en skyldighet att rätta till det. Något som akademiker känner till. Vi får se vad Professorn gör.

När jag nyligen var inne på Professorns blogg kunde jag inte låta bli att sen två meningar som jag tyckte var intressanta.

”When Julian Assange explains the risk of being extradited to the United States he always refers the case of Bradley Manning. Assange says it can go with him just as it has happened with this American soldier.

Ursäkta Professorn, är inte detta lite väl snurrigt? Hur kan Assange inbilla sig att samma sak kan hända honom som hände Bradley Manning? Vad är det för konstiga substanser i vattnet på Ecuadors ambassad? Vore bra om någon kan upplysa Informations Jesus att han faktiskt inte är soldat i amerikanska armén. Han är inte i Bagdad. Han kommer inte att kunna bli ställd inför militärdomstol. Bradley Manning utlämnades inte från Sverige. I själva verket är det så att om Bradley Manning hade befunnit sig i Sverige så hade han inte blivit utlämnad till USA.

En reaktion på “Naomi Wolf upprepar felaktigheter om fallet Assange om och om igen

 1. Måste ha missat..vilka de nio faktafelen? Hade du bemödat att förklara vilka de var hade detta inlägg (nästan) haft ett existensberättigande. Nej jag orkar inte ta reda på vilka misstag NW eventuellt gjort.

  Men är de ”faktafel” av detta (ovan beskrivna) slag du pratar om Göran Rudling?:

  ”Assange says it can go with him just as it has happened with this American soldier” (Med det avses inlåst under tortyrlika förhållanden i 10 månader, detta med presidentens goda minne, därefter olagligt inspärrad utan rättegång i åratal?)

  Detta kan omöjligen hända Assange…För att…varför Göran Rudling?
  Människor i maktpositioner och massmedia är oförmögna att bete sig oetiskt? – Flera gånger?

  Som alltid, trevlig läsning denna blogg och,må lopporna från tusen kameler hemsöka edert könsorgan, Göran Rudling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *