Seminarium om fallet Assange onsdagen den 26 september

Den 26 september håller Internationella Juristkommissionen ett seminarium om fallet Assange. Rubriken är ”Fallet Assange – tänkbara konsekvenser för Sverige?” Det kommer att vara en paneldebatt. I panelen lagman Krister Thelin, fd domare Brita Sundberg-Weitman och så jag. Samtalsledare är Hanga Sántha, Ordförande i ICJ-Sverige.

Är säker på att det kommer att bli ett bra seminarium. Några nya omständigheter kommer att framkomma det vet jag redan. Skulle naturligtvis lagt upp denna information tidigare eftersom senaste anmälningsdag för att deltaga är idag. Missade. Ber om ursäkt för att vara klantig.

2 reaktion på “Seminarium om fallet Assange onsdagen den 26 september

 1. Nu har det gått över 3 veckor utan att du skrivit något om detta seminarium, och några nya detaljer kom inte heller upp. Så nu tar jag mig friheten att klippa in en rapport som lades ut på Flashback (som du verkligen har hatkärlek till). Sen minns jag att du tog illa upp när jag skrev att det inte var du som avslöjade Ardins raderingar på twitter, och du efterlyste bevis.

  Vad gäller Ardins raderingar så var det så att folket på Flashback startade en tråd specifikt om Ardin, och det var signaturen ”knuttekragballe” som drog fram de raderade tweetsen, och också en ”Mcfrog” har redogjort i detalj om hennes operationer i den andra tråden, det bästa är att läsa hela tråden ”skvaller om Anna Ardin, där ser du att uppgifterna låg ute c:a 4-5 dar efter det att Assange hängdes ut i slutet av Augusti 2010, du kom till skott i mitten av september 2010, skillnaden är att du skrev till Ardin och frågade om dessa raderingar och sen gick vidare, hade inte Flashback hittat tweetsen hade du aldrig varit ett vittne i denna soppa, så vi kan säga att du kom till ett dukat bord, och din brokiga bakgrund gör ju inte denna soppa klarare, och ditt sätt att bemöta folk där alla benämns som lögnare (även din nuvarande arbetsgivare) gör inte saken bättre.

  Här är rapporten från Seminariet (cred Flashback):
  Ca 25 personer deltog. Ett flertal advokater på bakersta bänken..
  1. Krister Thelins inledning handlade om den utredning om utlämnande som han gjort. Nästan inget konkret om Assangefallet. Han verkade dåligt påläst.
  2. Brita SW:s inledning var föredömlig. Den visade att Sveriges utfärdande av en EAW och dess avvisande av MLA innebar att en oproportionerlig åtgärd vidtogs.
  3. Rudling ägnade mycket tid åt att ”bevisa” att Julian Assange redan är ”charged”. Han påstod också att det enda konstiga med det här fallet var Julian Assanges beteende. Mest intressant i hans rundprat var att han ansåg att Anna Ardins anmälan var en falskanmälan.

  När publiken fick chansen att komma in i diskussionen blev det livligt. De flesta var kritiska till Åklagaren och Sveriges agerande. Thelin sa att Sverige inte skall låta Assange diktera villkoren. Rudling har ingen kritik mot Ny. Juristkommissionens representant sa i stort sett ingenting.

  Slut på sammanställningen.

  • Regeringens regeringens särskilde utredare Krister Thelin, domare och ledamot av FN:s kommitté för mänskliga rättigheter, gick den 26 september igenom vilka regler som gäller vid utlämning och såg det som uteslutet att Julian Assange kunde lämnas ut. Jag uppfattade honom som mycket väl påläst av det regelverk som gäller.

   Brita Sundberg-Weitman pratade länge om proportionalitetsprincipen. Ett stickspår av flera skäl. För det första är Julian Assange anhållen av Tingsrätt och Hovrätt. Det innebär att det redan gjorts en proportionalitetsprövning. För det andra är Julian Assange att betrakta som charged. Utredningen befinner sig i ett slutskede vilket innebär att det måste vara ett förhör i Sverige. För det tredje har Julian Assange genom att ställa krav på att få hela polisutredningen inför förhör motsatt sig att förhöras. Julian Assange har betett sig korkat i fallet.

   Sen din kommentar:
   Sen minns jag att du tog illa upp när jag skrev att det inte var du som avslöjade Ardins raderingar på twitter, och du efterlyste bevis.

   Jag har återigen tittat igenom det som du nämner utan att hitta något som stöder din tes. Jag har ännu inte hittat något som stöder din teori om att de raderade tweetsen fanns på Flashback i augusti början på september 2010. Istället för att komma med generella påståenden vore det roligt om du kunde visa var de raderade tweetsen finns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *