UNWGAD: Medlemmar i gruppen partiska

jose-guevaraOm en domare är partisk i en viktig rättegång är det en rättsskandal. När medlemmar i UNWGADs panel är partiska ”Är det ett bevis på att Julian Assange inte har flytt undan rättvisan” om man ska tro på vad en av medlemmarna i panelen väljer att hänvisa till på twitter.

Assange har förlorat i tre rättegångar i England. Judge Riddle, Sir John Thomas, Mr Justice Ouseley, Lord Phillips, Lord Walker, Lady Hale, Lord Brown, Lord Mance, Lord Kerr och Lord Dyson har alla som domare varit med och skrivit mycket välformulerade domar. Totalt 10 domare. Om någon av dessa domare direkt i anslutning till domen hade börjat twittra och länkat till Åklagarmyndighetens uttalanden, till Marianne Ny och hennes syn på fallet, till ”Prata om det”-kampanjen eller till tidningsartiklar som stöder domen hade alla tyckt att det vore extremt konstigt. Domare beter sig helt enkelt inte så. Domare ska vara objektiva och opartiska.

En FN-panel som har till uppgift att avgöra om en individ är godtyckligt frihetsberövad ställer man inga som helst krav på. De kan få bete sig som vilka aktivister som helst. Se bara vad vice ordförande i UNWGAD José Guevara hittat på direkt efter domen. Hans twitter-konto fylls av tweets till stöd för Assange, 15 stycken. Och av en märklig slump, inte en enda tweet som redovisar Sveriges eller Storbritanniens ståndpunkt. Är han objektiv? Du får döma.

Först ger José ordet till Assanges advokater

tweet-comboDen 5:e februari, samma dag som yttrandet blev offentligt, re-tweetar vår ”objektive och opartiske” José med en länk till en artikel av två av Assanges advokater. För att vara säker på att den läses ser han till att det är två olika personer retweetas.

Assanges advokat får ordet igen

tweet-11Den 7:e februari länkar han återigen till en av Assanges många advokater, Melinda Taylor. Hon skrev en artikel som vår objektive vän tycker att alla borde läsa så att man förstår hur ”objektivt och opartiskt” man kommit fram till detta fantastiska beslut och hur viktigt det är att Sverige och Storbritannien följer det. Melinda tar i när hon skriver:

The foreign secretary was apparently not briefed on the fact that WGAD is a specialised United Nations body composed of impartial, international legal experts, which applies binding standards of international law in the area of illegal and arbitrary deprivations of liberty.

En panel sammansatt av objektiva, internationella juridiska experter. Lika objektiva som vår José Guevara.

Och som klimax, 500+ människorättsorganisationer och framstående individer

tweet-15Det räcker uppenbarligen inte för vår vän José att länka till Assanges advokater. Han vill också att vi ska veta att 500+ ”objektiva, opartiska, ädla, …..” Human Rights Organisations och kända individer minsann står bakom den ”objektiva och opartiska panelen” när de med en röst kräver att Sverige och Storbritannien ska släppa Julian Assange. Jag kan bara citera Philip Hammonds påstånde: ”Ridiculous!” Fast jag vet inte om det räcker.

Bland de 500+ finns en person som jag kommer granska i nästa artikel innan jag går in på alla fel som panelen har gjort när man bedömde fallet. Kommer givetvis också ta upp och visa på alla fel som finns i Assanges inlaga.

Vad som är viktigt att komma ihåg. Det finns två personer i panelen som är helt oskyldiga. Den ene är Vladimir Tochilovsky som vågade stå upp mot majoriteten i UNWGAD. Den andre är Ms. Leigh Toomey som slapp vara med.

 

En reaktion på “UNWGAD: Medlemmar i gruppen partiska

  1. Du menar som Irmeli Krans? Eller som Marianne Ny som tar order från utländska myndigheter? Eller menar Svenska politiker som försöker influera domstolarna med felaktiga uttalanden om ett pågående fall? Eller Svensk media som pendlar mellan att bara vara partiska till att föra ut rena lögner? Eller menar du taxi-chaffisen som bytte sida? Han som gillar samtycke men försöker utnyttja sköra kvinnor och kränka deras sexuella integritet? Eller menar du de partiska domarna som dömde i TPB rättegången?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *