Motståndet

Det är faktiskt svårt att tro att det finns advokater, domare, politiska partier, religiösa samfund, intresseföreningar etc som är emot att män och kvinnor ska ha full självbestämmanderätt om när och med vem de vill ha sex.

Vi kommer på dessa sidor peka de individer och organisationer som är emot sexuellt självbestämmande så att du vet vilka de är så att du kan påverka dem att ändra uppfattning. Hjälp oss också att hitta de politiker som är motståndare till en samtyckesparagraf. Detta så att vi vet vad vi röstar på och så att det ska finnas en möjlighet att påverka dom.

Vi kommer också att samla alla de argument de anför mot att sexuellt självbestämmande ska införas i sexuallagstiftningen. Och vi kommer att bemöta dem. Här en lista på några av de vanligaste invändningarna mot en samtyckesparagraf:

 1. Med en samtyckesparagraf blir mer fokus på brottsoffret eftersom man måste ta reda på vad kvinnan sagt och gjort före och under övergreppet.
 2. Med en samtyckesparagraf skulle fler oskyldiga män dömas för våldtäkt och våra fängelser fyllas av oskyldiga män.
 3. Med en samtyckesparagraf skulle massor med kvinnor falskanmäla män för våldtäkt.
 4. En familjs heder bestäms av vem och vilka de kvinnliga medlemmarna har sex med. Därför måste släkten avgöra vilka som familjen kvinnliga medlemmar har sex med. Det kan inte överlåtas till kvinnan själv.
 5. Det går inte att avgöra om det har funnits samtycke eller inte. Ord står mot ord i en domstol
 6. Med samtycke så medför det att gärningsmannen, mannen, blir skyldigt att bevisa sin oskuld, omvänd bevisföring. Det strider mot fundamentala regler i en rättstat.

2 reaktion på “Motståndet

 1. Självbestämmanderätt innebär att man respekterar ett NEJ! Har människan inte förstånd att SÄGA NEJ, så är man definitivt inte mogen att överhuvudtaget ha relationer med det motsatta könet!

  Det är då kvinnans problem och mannen skall inte ta skit för att kvinnan är så jävla korkad (eller mentalt störd)!

  Vi skall fan inte stifta lagar bara för att vissa störda kvinnor inte klarar har vett att säga NEJ!

  Ren idioti! Tänk om, tänk RÄTT!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *