Framtid

Vi är övertygade om att vi genomför de reformer som är listade nedan så kommer våldtäkter och sexuella övergrepp att minska radikalt.

Våra kritiker säger att vi är drömmare. Det är sant. Vi har en dröm. En dröm om att en dag kommer kommer våldtäkter och sexuella övergrepp att försvinna. Och med dem, en del av de politiker som inte förstår att detta är oerhört viktiga frågor. Det gäller våra kvinnor och våra barn. Vår framtid.

Vi behöver en lagstiftning som baseras på det allmänna rättsmedvetandet som säger att ha sex med någon utan samtycke är våldtäkt. Europadomstolen kräver en lagstiftning med samtycke som grund som skyddar barn och vuxna för sexuella kränkningar.

 1. Vi behöver polis, utredare och åklagare som har kompetens och en vilja att utreda dessa brott. Brott som många gånger är en fråga om ”ord mot ord” vilket kräver bättre och mer utvecklade förhörsmetoder.
 2. Vi vill att alla förhör ska videofilmas så att det ska bli lättare att kunna bedöma såväl offrets som den misstänktes trovärdighet. Detta för att säkerställa att ingen oskyldig blir dömd.
 3. Vi behöver specialiserade våldtäktsmottagningar över landet som är tillgängliga dygnet runt.
 4. Straffen för dessa allvarliga kränkningar av människors integritet måste stå i relation till kränkningen. Våldtäkt är och har alltid varit en mycket större kränkning än misshandel. Vi kräver en översyn av straffsatserna.
 5. Personer som är med vid gruppvåldtäkter måste kunna dömas för våldtäkt även om de inte aktivt fysiskt kränkt offret. En person som genom sin närvaro hotar offret eller får offret känna sig hotat måste kunna fällas för våldtäkt.
 6. Vi behöver också se till att gärningsmän ska få hjälp med sina problem, om de så önskar.

En reaktion på “Framtid

 1. Er kritik mot behandlingen av Assange, och det statliga användandet av sexualiteten för politisk förföljelse har jag länkat till från min sajt.
  Men ni anser inte att det räcker med lagar, byråkrati och förföljelse, utan att husförhören och det kristna ”Ja” inför altaret ska återinföras, inför varje samlag, men gentemot staten ?! Staten har inget med sexualiteten att göra ! Den bevisade det med rasbiologiska institutet, nazismen och tvångssteriliseringarna.
  Är ni inte nöjda med vad som hittills gjorts när staten försöker hindra individer att äta, få sjukvård, ha sex eller liv ?
  Gäller ”rätten” att neka sex också att neka att ha sex med vissa ”raser”, något som är mycket vanligt bland svenska eskorter ? Sverige har ju aldrig gjort upp med nazismen, det behövdes bara en ny riksdagshusbrand, så är rasismen i full blom i ett av dess ursprungsländer.
  Ni går baklänges in i helvetet.
  Vad som behövs är rätt för alla att ha sex, inte rätt att neka andra mat, sjukvård eller sex.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *